Щом и на папата намерихме кусур, и Господ да слезе,

...
Щом и на папата намерихме кусур, и Господ да слезе,
Коментари Харесай

Борисов: Порожанов си е взел жилището 5 г. преди властта. Ако има нещо, ще го отстраня

Щом и на папата намерихме недостатък, и Господ да слезе, нещо ще измислим, сподели министър председателят

С тези визити на папа Франциск, а преди този момент - и на папа Йоан Павел Втори, се почиства отрицателният облик, който ни бяха основали, без да има България виновност.

Това съобщи министър председателят Бойко Борисов в предаването " Лице в лице " на bTV.

" Щом и на папата намерихме недостатък, и Господ да слезе, нещо ще измислим ", възмути се министър-председателят. И добави във връзка с папата: " Той назовава нашия патриарх брат, свят човек. Отиде, поклони се, целуна кръста и иконата. И тръгвайки си, още веднъж акцентира това, което прави България за единението, за присъединението на Западните Балкани към Европейски Съюз. Изрично сподели, че да се строят мостове, пътища и съгласуваност е доста значима, в това число и културната ни съгласуваност. "

Премиерът разяснява съмненията, че страната ни ще приюти повече бежанци след визитата на папата: " Няма добър човек по природа, тъй като има всевъзможни гадове, който на бягащия от война и от естествено злополучие, с какъвто и цвят на кожата или с каквато и вяра да е, да не го подслониш. Говорим за гонения, за болния, за този, на който околните му са избити, а къщата му е разрушена - тях да подслоним. Европейски Съюз ме послуша за изнесените центрове за бежанци. В момента в Турция има 4 милиона бежанци. " С папа Франциск изобщо нямало диалог за целево приютяване на бежанци. " Това е неистина, жълта вест, машинация, гнусота ", безапелационен е министър-председателят.

" Папата и на малко име ме знае, само че ме надценяват, в случай че считат, че идването му е наше предизборно мероприятие ", вметна той във връзка обвиняванията на Българска социалистическа партия, че употребява интензивностите си като министър председател, с цел да пропагандира за партията си из страната.

В едно предизборно мероприятие не съм взел участие, увери Борисов.

" Българска социалистическа партия с незавършеното строителство са безспорен международен първенец. От 40 години Българска комунистическа партия не са създали болница на Ямбол, през днешния ден 27 милиона отпуснахме за нея ", учуди се за какво го подлагат на критика Борисов. И добави: " 20 милиона през днешния ден дадохме за нови учебни рейсове, само че те са нужни, тъй като всички желаеме те да са нови, здрави и сигурни. "

Борисов подсети, че министър председателят на Бавария, който е бил най-остър към нас, към този момент е признал, че България заслужава да влезе в Шенген.

Премиерът разяснява и евтиното жилище, с което се е сдобил земеделският министър Румен Порожанов. " През 2004 година си е купил жилището. От 2009 година е началник на кабинета на Дянков и от този момент подава декларация. Готов е да си даде оставката, в случай че му я желая. Вече се обърках. Порожанов съумя към днешна дата да се оправи доста добре със дилемите ", отбрани министър председателят земеделския си министър. " Сега очевидно той е на прицел и всички се концентрираме върху него. При най-малката неправда ще го отстраня, само че през 2004 година той изобщо не е бил във властта ", акцентира министър председателят.

Проверява се от общините какъв брой туристическа такса са внасяли оповестените като къщи за посетители, заяви Борисов.

" Дори най-тежкият нарушител заслужава отбрана на достолепието на личността. След като на тази нежна жена й сложиха белезници на краката и на ръцете, а до нея вървят двама колоси от правосъдна полиция, не е комфортна панорама ", сподели Борисов във връзка ареста и извеждането за медицински обзор на някогашния кмет на " Младост " Десислава Иванчева. И призна, че това е от изключенията, в които се е обадил на Министерство на вътрешните работи, с цел да изкаже рецензия.

Над 2 милиарда е икономисала КПКОНПИ на страната, не ГЕРБ е избрала Пламен Георгиев, а Народното събрание, акцентира министър председателят.

" В ръководителя на Върховен касационен съд не вярвам, тъй като се изявява като политическа фигура, прави мнения на политически тематики ", сподели министър председателят по адрес на Лозан Панов.

Бойко Борисов изрази оптимизъм, че е допустимо до края на този мандат на Европейската комисия да ни смъкват механизма за оценка и инспекция.

И през вчерашния ден министър председателят приказвал с президента Румен Радев, че не престават " с цялостна мощност " да подкрепят Висшето военно-въздушно учебно заведение в Долна Митрополия.

Цвета Караянчева е първата дама, вметна Борисов.

" Когато си изпратиш шефа на пресцентъра за лидер на листата на Българска социалистическа партия, а шефа на кабинета - четвърти там, значи имаш политическо отношение ", посочи той по адрес на президента. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР