Що се отнася до ратификацията на Истанбулската конвенция, нашата партия

...
Що се отнася до ратификацията на Истанбулската конвенция, нашата партия
Коментари Харесай

Нинова: Позицията ни по Истанбулската конвенция е непроменена

Що се отнася до ратификацията на Истанбулската спогодба, нашата партия има своето решение, взето на групови органи и то остава непроменено. Това сподели ръководителят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, съобщи БГНЕС.

Нинова и генералният секретар на ПЕС Ахим Пост направиха взаимно изказване по извършените диалози за Истанбулската спогодба.
„ Споделяме идентични полезности против насилието над дами, деца и сме подготвени, както и до момента, българските социалисти да внасяме законопроекти в българското законодателство за битка с насилието над дами и деца”, съобщи Нинова. Тя напомни, че към този момент са внесли такива ремонти в Наказателния кодекс и предложение за основаване на регионални центрове и добави, че ще продължат с съответните си дейности в помощ на дами и деца, потърпевши от принуждение.
„ Що се отнася до ратификацията на Истанбулската спогодба, нашата партия има своето решение, взето на групови органи и то остава непроменено. С взаимно почитание за разликите, които имаме по този въпрос продължаваме с сътрудниците от ПЕС да работим по всички тематики, които са наша ценностна система - битка с неравенствата, с бедността, младежка политика и всичко друго. Оставаме в другарски дух, макар другите позиции, на които оставяме по ратификацията за Истанбулската спогодба. Нашата е непроменена, няма да я подкрепим”, съобщи водачът на Българска социалистическа партия.
„ Вследствие на полемиките, които организирахме през целия ден едно нещо е явно, и аз ще го подчертая, всички ние и Българска социалистическа партия, и моята личната партия, и ПЕС сме срещу насилието против дами и ще продължим да ускоряваме уговорката си за битка с това принуждение. Но в реалност усещането на Истанбулската спогодба е друго в другите държави”, сподели генералният секретар на ПЕС Ахим Пост. Той е от Германия и сподели, че са утвърдили конвенцията на 1 юни 2017г., всички фракции, групи, всички партии в Народното събрание дали своят вот „ за”. „ Ние ще продължим да водим тази открита полемика с всички партии в границите на ПЕС и с една цел, а тя е да подобрим живота на дамите и децата”, уточни той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР