Що се отнася до Брексит, банките може да се надяват

...
Що се отнася до Брексит, банките може да се надяват
Коментари Харесай

Банките да се готвят за твърд Брексит

Що се отнася до Брексит, банките може да се надяват на най-хубавото, само че би трябвало да се приготвят за най-лошото. Това съобщи в изявление за Die Welt Андреас Домбрет, член на борда на шефовете на Бундесбанк.

Домбрет, който отговоря за банковия контрол в немската централна банка, уточни, че финансовите институции не би трябвало "по никакъв метод да залагат на постигането на широкообхватно съглашение за финансови услуги ", откакто Обединеното кралство напусне Европейския съюз през март 2019 година.

Андрес Домбрет, който ще се отдръпна от поста си през април, съобщи, че е целесъобразно банките да се приготвят за Брексит без съглашение сред Великобрания и Европейски Съюз, както и без временен интервал, в който фирмите да имат опция да се приготвят за измененията.

"Преходният интервал би имал смисъл от икономическа позиция ", посочи той. Но добави, че в тази ситуация с Брексит всички са изправени пред историческо предизвикателство за европейските страни, които към този момент се отдалечават, а не се сближават. Като съгласно него това ще сътвори "съвсем нови, незнайни проблеми ".

Домбрет добави, че надали множеството банки ще изместят централите си от Лондон в Париж след развода сред Европейски Съюз и Англия. Банкерът счита, че доста от финансовите институции ще предпочетат Франкфурт пред френската столица.

"Дебатите за спечелилите или губещите от Брексит са глупави. За да бъде ясно, всички губят от Брексит ", безапелационен е Андреас Домбрет.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР