Що се касае за върховенството на закона - мисля, че

...
Що се касае за върховенството на закона - мисля, че
Коментари Харесай

Борисов: Върховенството на закона дори не трябва да го коментираме

Що се касае за върховенството на закона - мисля, че даже не би трябвало да го разясняваме, това е в основата на всяка народна власт. Това съобщи министър председателят Бойко Борисов  Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г при идването си за присъединяване във втория ден от съвещанието на Европейския съвет в Брюксел, съобщи Българска телеграфна агенция.

Той направи този коментар във връзка разискванията отпущането на средства от новия бюджет на Европейски Съюз да бъде обвързано със положението на законността в европейските страни. По отношение на разпределението на безвъзмездните средства и заемите в бъдещия фонд за икономическо възобновяване на Европейски Съюз Борисов уточни, че може да се реализира компромис.

"Има късмет да се разберем ", добави той.

След тежки договаряния, в които всяка страна защитаваше своите ползи, продължаваме и през днешния ден. "Съжалявам, че макар експлицитното ни съгласие да не се разяснява нищо преди крайното ни решение, сътрудници са си разрешили да изнасят казано от един или различен министър председател ", съобщи Борисов във връзка информациите, че е влезнал в спор нощес с холандския си сътрудник Марк Рюте.

Борисов в словесна битка с премиера на Нидерландия Марк Рюте

"Защитавал съм позицията, че пандемията е не в своя край, а занапред ще има нови талази. Погрешно е да считаме, че сме в края на пандемията. Нито имаме ваксина, нито имаме лекарство. Затова съм упорствал за две неща - най-много добре да подкрепим здравната страна на пандемията, да имаме обединен медицински протокол за всички европейски страни - дали ще носим маски, дали ще има отдалеченост, дали да работят заведения за хранене, кафенета, детски градини, учебни заведения. Всичко да е еднообразно за Европейски Съюз ", сподели още той.

"Второ - с безвъзмездните пари от европейската взаимност неотложно да се поддържат обществено слабите, хората, останали без работа и дизайните на "60/40 ", "80/20 ", с цел да се запазят работните места. Следващите шест месеца до година, в които се чака най-тежкото в обществен, стопански и всевъзможен различен проект. Паралелно с това да търсим в дълготраен проект по какъв начин Европейски Съюз ще излезе от рецесията в идващите години ", добави Борисов.

"Разбира се, че страните, които вземат участие с по-голям финансов запас, имат правото и да търсят по-голям надзор върху разходването на средствата. Това е обикновено, в това отношение безусловно поддържам четворката на "спестовниците ". В устройството на Европейски Съюз инструментът, органът, който упражнява надзор, се назовава Европейска комисия. Те имат право да стопират фондове, да постановат наказателни процедури - безусловно всички права ", уточни още Борисов.

"Абсолютно поддържам холандския министър председател Рюте и инструмента в Екофин всяка страна да има право да слага проблем, където министрите на финансите и на стопанската система да го вземат решение, е доста добър инструмент за надзор. Това е добър компромис ", съобщи министър-председателят

За каква помощ упорства в Брюксел министър председателят?
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР