Що е то ленено яйце? Това яйце е предназначено за

...
Що е то ленено яйце? Това яйце е предназначено за
Коментари Харесай

Как се прави ленено яйце и за какво се използва

Що е то ленено яйце? Това яйце е предопределено за хора, които са веган, за такива, които не обичат яйца, и за такива, които обичат сладкишите, само че са алергични към яйцата.

С ленено яйце, можете да замените елементарните яйца в дадена рецепта за някои сладкиш, в който те би трябвало да участват.

- Лененото яйце се прави от примес сред ленено брашно и вода. Лененото семе всмуква водата и се получава нещо, което доста наподобява на белтък на яйце. Тези яйца са добър избор за вегани, които не желаят да употребяват скотски артикули в рецептите си.

Как се употребява ленено яйце?

- Ако желаете да употребявате този тип яйце, единственото нещо, което би трябвало да извършите, е да замените едно огромно кокоше яйце с ленено яйце.

Как се прави ленено яйце

 Как се прави ленено яйце и защо се употребява

За изработката на това яйце, първото нещо, което ще ви би трябвало, несъмнено е ленено брашно. Можете да се снабдите с готово ленено семе или да си купите ленени семена и да си ги смелите у дома. Когато се купи, лененото брашно може доста бързо да се размие, за това най-добре е да употребявате семена, които можете да държите в хладилника и да смелите директно преди да си извършите яйцето. Ако въпреки всичко желаете да купите ленено брашно, би трябвало да го държите във фризера, с цел да може да издържи по-дълго. Една цялостна супена лъжица ленено семе ще ви даде 2 с.л. ленено брашно.

Как работят яйцата от ленено семе?

Както знаем, кокошите яйца имат редица изгоди за 1 рецепта - работят като емулгатор и свързващо вещество. И естествено прибавят влага към печивата.

Желатинът в ленените яйца оказват помощ за емулгирането на свързващото деяние на яйцата. Те също дават влага, като по този начин вашите печива няма да се ронят и ще останат нежни. Външното покритие на ленените семена съдържа смола, която става доста гъста - съвсем като желе, откакто се смели и се смеси с вода.

Кога може да се употребяват ленени яйца?

Можете да употребявате този тип веган яйца, когато печете бисквити, мъфини, питки, палачинки и други Ленените яйца могат да се употребяват в доста и разнообразни предписания.

Съвети за потребление на ленени яйца

 Как се прави ленено яйце Снимка: Yordanka Kovacheva

1. Когато вършиме ленени яйца, би трябвало да употребявате вода със стайна температура и да съхранявате яйцата на стайна температура, вместо в хладилника;

2. Да извършите ленено яйце лишава към 10 минути, по тази причина преди да почнете да вършиме рецепта с него, би трябвало да го извършите на първо време.

Рецепта ленено яйце

Трябват ви 3 с.л. вода и 1 с.л. ленено семе;

Можете да употребявате блендер, кафемелачка или мелница за подправки, с цел да смелите семената. След това вземете 1 с.л. и я сложете в дребна чаша или купа. След това прибавете водата, която би трябвало да е гореща. Разбива се добре с вилица. Горещата вода ще форсира процеса на глазиране.

Може да употребявате и студена вода, само че ще отнеме повече време. Сместа се оставя да престои, до момента в който се сгъсти. Това нормално лишава към 10-15 минути. И по-късно можете да употребявате готовата примес вместо яйца.

А ленено яйце може да употребявате в следните предписания за:

- веган палачинки;

- веган сладкиши;

- веган хлебчета.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР