Що е административно правосъдие, компетентност на административните съдилища в Република

...
Що е административно правосъдие, компетентност на административните съдилища в Република
Коментари Харесай

Съдия запозна ученици с видовете административни актове

Що е административно правораздаване, подготвеност на административните съдилища в Република България, типовете административни актове и надзор за правомерност бяха тематиките, с които арбитър Даниела Недева срещна учениците от XI “в “ клас, Варненска комерсиална търговска гимназия «Георги С. Раковски». Магистратът се спря в своето ревю по-подробно на това, що е самостоятелен административен акт, общ административен акт и подзаконов нормативен акт, като с образци от своята процедура обясни на младежите, по какъв начин на практика следва да подходят в разнообразни обстановки - като ползватели на услуги и като страни в административното и правосъдно произвеждане. На правилата на административното правораздаване (принцип на пропорционалност, реализиране задачата на закона с адм. акт и др.), последствията от административни нарушавания и административни санкции, производствата пред съда, опциите за отбрана ползите на жителите в постоянно срещани житейски обстановки, в които се изискват минимални правни знания, се спря арбитър Недева. Това оповестиха от пресцентъра на съда за Varna24.bg.

В потребна и увлекателна полемика се трансформира срещата на арбитър Недева с единадесетокласниците. Множеството образци от нейната практиката, с които тя бе съпроводена, задейства младежите и те взеха присъединяване в разискването на тематиката, като получиха отговор и на интересуващите ги въпроси.

Съдия Даниела Недева взе участие като преподавател в Образователната стратегия на Висш съдебен съвет и МОН " Съдебната власт – осведомен избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури “ от 2018 год.  Тя е четвъртият арбитър от Административен съд – Варна, който изнесе лекция пред възпитаници от Варненска комерсиална гимназия, с учител по право госпожа Зорница Любчева, през актуалната образователна 2022/2023 година.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР