Щитовидната жлеза не работи добре – ето симптомите Ако сте

...
Щитовидната жлеза не работи добре – ето симптомите Ако сте
Коментари Харесай

Щитовидната жлеза не работи добре – това са симптомите

Щитовидната жлеза не работи добре – ето признаците

Ако сте жена над 35 години, възможностите за проблем с щитовидната жлеза се правят оценка на 30 %.

Според оценки на Американската асоциация на ендокринолозите, най-малко 30 милиона американци имат нарушаване в работата на щитовидната жлеза, а половината от тях не са диагностицирани. Рискът от проблеми с щитовидната жлеза е 10 пъти по-висок при дамите, в сравнение с при мъжете.

Щитовидната жлеза създава хормони, които контролират, наред с други неща, телесната температура, метаболизма и сърдечната периодичност. Нещата могат да се влошат, когато щитовидната жлеза работи прекомерно малко или прекалено много. Какво може да докара до това? Причината може да бъде генетична, автоимунна офанзива, бременност, стрес, дефицит на хранителни субстанции, отрови от околната среда, само че специалистите към момента не са изцяло сигурни.

Ето някои признаци, които допускат, че би трябвало да ревизирате щитовидната си жлеза:

Изтощени сте
Чувството за отмалялост може да бъде обвързвано с разнообразни обстановки, само че има висока корелация с хипотиреоидизма. Ако сте изтощени, даже откакто сте спали добре през нощта, това може да значи, че щитовидната ви жлеза не работи задоволително добре.

Апатия
Чувството на горест и заспалост може да бъде обвързвано със признаците на хипотиреоидизъм. Хормонът на щитовидната жлеза може да повлияе на равнищата на серотонина – “хормона на щастието ”.

Тревожност
Тревожността може да бъде обвързвана с хипертиреоидизма, когато щитовидната жлеза създава прекалено много хормони. Ако не можете да се отпуснете, може би щитовидната ви жлеза е на “хипер ” режим.

Апетитът и усетът на храната са се трансформирали
Повишеният вкус може да е симптом на хипертиреоидизъм, тъй като поради прекомерно многото хормони можете непрекъснато да изпитвате апетит.

Бавната щитовидна жлеза, въпреки това, може да докара до влошен усет и мирис на храната.

Объркани сте
Твърде многото хормони могат да причинят усложнения в концентрацията, а прекомерно дребното могат да доведат до забравяне и „ дупки “ в паметта ви. Често, дамите го приписват неправилно на менопаузата.

Загубили сте интерес към секса
Малко или никакво предпочитание за полов живот може да се дължи на нарушаване в работата на щитовидната жлеза. Много дребното хормони от щитовидната жлеза могат да повлияят на ниското либидо, само че кумулативният резултат са другите признаци на хипотиреоидизъм – наддаване на тегло, липса на сила, болки в тялото – които също играят огромна роля.

Развълнувани сте
Това чувство може да бъде сърцетуптене. Може да почувствате, че сърцето ви подскача или бие прекомерно бързо и прекомерно мощно. Това чувство имате и в гърдите си или когато докоснете пулсовите точки на гърлото или шията. Сърцебиенето може да е симптом на хипертиреоидизъм.

Суха кожа
Промените във външния тип и текстурата на кожата са свързани с понижения метаболизъм, което може да понижи изпотяването. Кожата с недостик на влага бързо става суха. Също по този начин, ноктите стават чупливи и груби.

Нарушение в работата на червата
Хората с хипотиреоидизъм от време на време се оплакват от запек. Нарушението в производството на хормони ще забави храносмилането. Това е един от трите най-често срещани признаци на хипотиреоидизъм.

От друга страна, несъразмерното произвеждане на хормони от щитовидната жлеза може да аргументи диария.

Нередовен менструален цикъл
По-продължителната менструация с по-силна болежка може да е симптом на хипотиреоидизъм. Времето сред двата интервала също се редуцира.

При хипертиреоидизъм високите равнища на хормоните водят до различн нарушавания в менструалния цилъл. Кървенето е по-малко и по-кратко, а интервалът сред циклите е по-дълъг.

Болка в крайниците и мускулите
Ако почувствате ненадейно изтръпване или болежка в ръцете, краката, стъпалата или дланите, това може да е симптом на хипотиреоидизъм. С течение на времето, доста дребното хормони на щитовидната жлеза могат да повредят нервите, които изпращат сигнали от мозъка и гръбначния мозък към тялото. Резултатът е необяснима болежка и изтръпване.

Високо кръвно налягане
Високото кръвно налягане може да бъде симптом за нарушавания в работата на щитовидната жлеза.

Нарушена регулация на телесната температура
Това възприятие е обвързвано с хипотиреоидизъм. Бавното изпотяване, породено от бавната работа на щитовидната жлеза, значи, че клетките са консумирали по-малко сила. По-малко сила значи по-малко топлота.

От друга страна, прекомерната интензивност на щитовидната жлеза подтиква клетките. Ето за какво, на хората с хипертиреоидизъм от време на време им е топло и са преуморени.

Имате необичайно чувство в гърлото
Промените в гласа или чувството за бучка в гърлото са свързани с нарушавания в работата на щитовидна жлеза. Погледнете добре шията си, с цел да видите дали има признаци на отичане на щитовидната жлеза.

Използвайки огледало, погледнете гърлото при усвояване на вода. Вижте дали има издатини в региона на щитовидната жлеза, която се намира под ларинкса.

Ако видите нещо съмнително, обадете се на вашия доктор.

Нарушения в съня
Постоянно ви се спи? Това може да е сигнал за хипотиреоидизъм. Не можете да заспите? Това може да бъде сигнал за хипертиреоидизъм. Прекомерната функционалност на щитовидната жлеза предизвиква безпокойствие и усилва сърдечната периодичност, което затруднява заспиването.

Косата ви е рядка и пада
Сухата и чуплива коса, може да е симптом на хипотиреоидизъм.

Прекомерно дейната щитовидна жлеза също въздейства зле на косата.

Не можете да забременеете
Ако отдавна се пробвате да имате бебе безрезултатно, причина за това може да е щитовидната жлеза.

Вижте още: Първи признаци на рак, на които би трябвало да обърнете внимание

Висок холестерол
Високите равнища на неприятния холестерол, който не се повлиява от диета, извършения или медикаменти, са свързани с хипотиреоидизъм. Повишените равнища на неприятния холестерол могат да бъдат породени от мързеливата щитовидна жлеза и са причина за безпокойствие. Нелекуваният хипотиреоидизъм може да аргументи сърдечни проблеми и инсулт.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР