Щетите за казахстанския бизнес от безредиците, по предварителни оценки, са

...
Щетите за казахстанския бизнес от безредиците, по предварителни оценки, са
Коментари Харесай

Щетите за бизнеса в Казахстан се увеличиха до 180 милиона долара

Щетите за казахстанския бизнес от безредиците, по предварителни оценки, са се нараснали и възлизат на 78 милиарда тенге (около 180 милиона долара). Това заяви телевизионният канал Khabar-24, представен от. 

По информация на Националната камара на бизнесмените Atameken на 6 януари приблизителните вреди за казахстанския бизнес бяха оценени на 40 милиарда тенге (повече от 90 милиона долара). 

Председателят на УС на Камарата Аблай Мирзахметов изясни пред телевизионния канал, че взаимно с Министерския съвет се създават механизми за възобновяване на вредите от погромите. 

На 2 януари в редица градове на Казахстан се организираха протестни акции. В рамките на няколко дни те прераснаха в протести и офанзиви против държавни органи в доста градове на страната. Хиляди хора са потърпевши, има и починали. Президентът Касим-Жомарт Токаев се обърна към ОДКБ (Организацията на контракта за групова сигурност е боен съюз в границите на ОНД) за помощ. Миротворците към този момент са почнали да извършват дилемите си в Казахстан. Според управляващите до сутринта на 7 януари конституционният ред като цяло е възобновен във всички райони на републиката. Най-трудната обстановка остава в Алмати, напомня организацията. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР