Щетите по системата Пейтриът в Украйна са минимални. Това съобщиха

...
Щетите по системата Пейтриът в Украйна са минимални. Това съобщиха
Коментари Харесай

Си Ен Ен: Щетите по системата Пейтриът в Украйна са минимални

Щетите по системата " Пейтриът " в Украйна са минимални. Това оповестиха осведомени американски чиновници пред Си Ен Ен.

Два съставния елемент на батерията са били развалени по време на съветска офанзива на 16 май - генераторът и част от електрониката на системата.

Трима американски чиновници обяснили, че вредите са минимални, един даже ги окачествил като " незначителни ". Системата продължава да действа, твърди той.

Съединени американски щати изпратиха инспектори да тестват системата във вторник и след това обясниха, че няма да се постанова извеждането й от Украйна за ремонт. Една от водещите теории е, че парчета от падаща ракета са я развалили.

Министерството на защитата на Руската федерация пък упорства, че по време на офанзивата против Киев на 16 май са били унищожени пет пускови установки на комплекса " Пейтриът " (във всяка система има по 8). Няма обаче съображение да се има вяра на изказванията на Москва - от предишното лято насам Русия от време на време се хвали с заличаването на HIMARS, макар че до момента не е поразила и една от ракетните системи.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР