Щетите от повреда и унищожаване на жилищни и нежилищни сгради

...
Щетите от повреда и унищожаване на жилищни и нежилищни сгради
Коментари Харесай

Щетите по инфраструктурата в Украйна заради войната вече достигат 104 млрд. долара

Щетите от щета и заличаване на жилищни и нежилищни здания и инфраструктура в Украйна, нанесени от войната, доближиха 103,9 милиарда $ към 8 юни, сочи изследване на анализаторското звено в KSE Institute, представено от insmarket.bg.

Намаляването на общия размер на директните вреди по инфраструктурата с 2,6 милиарда $ се дължи на преизчисляване на загубите, породени на избрани категории железопътна инфраструктура, религиозни и културни здания, както и загуба на коли.

В същото време " органичното " нарастване на цената на повреденото/унищоженото имущество вследствие на военни дейности през последната седмица е 1 милиард $. По-специално нарастват вредите по предприятия, просветителни и здравни институции, детски градини, административни здания и складова инфраструктура. Загубите, породени от повредата или унищожаването на украински предприятия доближават 11,5 милиарда $, на просветителни институции - 1,6 милиарда $, на медицински заведения - 1,1 милиарда $, на детски градини - 576 милиона $.

Повредени или унищожени от началото на войната на Русия против Украйна са били минимум 44,8 милиона квадратни метра жилища, 256 предприятия, 6,3 хиляди железници, 656 лечебни заведения, 1177 образователни заведения, 668 детски градини, 198 склада, 20 търговски центъра, 28 петролни бази. Украинците са изгубили и 105 000 автомобила на обща стойност 968 милиона $. Що се отнася до вредите от разрушаването на религиозни здания, по последни данни повреди са 141 религиозни и 203 културни обекта, като размерът на вредите по тях е 81 милиона $.

Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР