Щетите от наводненията върху пътищата в страната са за близо

...
Щетите от наводненията върху пътищата в страната са за близо
Коментари Харесай

Ще има ли обезщетения за щетите след наводненията в Садово и Роман?

Щетите от наводненията върху пътищата в страната са за близо 2 милиона лв.. Около 70 семейства в град Роман са съществено потърпевши от бедствието, те ще подадат документи за еднократна помощ от 375 лв..

Земеделските производители от наводните села в община Садово също чакат съответна финансова помощ. В общината са наводнени към 2000 декара земи

Роман

Повечето от хората в Роман не са застраховали имуществото си и споделят, че 375 лв. не могат да възстановят похабената мебелировка. В къщата на Пламен Илиев равнището на водата е било над метър.
Българска национална телевизия: Минаха ли да опишат вредите? Какво ви споделиха?
Петър Илиев: Част от тях минаха, споделиха, че ще има нещо минимално. Това 300 лв., това нас не ни грее! А аз в този момент съм незает и пари няма!
Досега е изработен първичен оглед на 133 къщи и 3 жилищни блока, откъдето е предходна водната буря. На потърпевшите е предоставена бутилирана вода за пиянство, перилни и дезинфекциoнни препарати.
 Продължават възстановителните действия след наводнението в Роман Продължават възстановителните действия след наводнението в Роман
В Роман, където беше оповестено отчасти бедствено състояние, не престават дейностите по възобновяване. И през днешния ден потърпевшите от наводнения квартал почиств...

До края на тази седмица засегнатите от наводнението аграрни стопани от Катуница, Чешнегирово и Садово би трябвало да подадат заявки за финансова помощ от страната. Комисия ще обследва засегнатите площи, а помощта ще бъде изплатена за 100% пропаднали насаждения.
Георги Георгиев, аграрни производител: Какво значи на 100%? Последствията от това нещо би трябвало да бъдат регистрирани след месеци, тъй като не може една просвета, която вегетацията й продължава 4 месеца да отчиташ в първите месеци какво ще бъде провалянето върху нея. Милена Илчева, шеф на Общинска работа по земеделие - община Садово: Щетата, в случай че не може да се откри в първата комисия, има опция тази комисия след 15 дни отново да се повтори, тъй че това, което мога да кажа е земеделските стопани от наша страна ще получат съответна помощ във връзка с тези огледи. Атанас Илиев, аграрни производител: Ще замажат очите с някаква помощ от двадесетина лв. на декар и следващата година нещата отново ще се повторят, не може за 20 години за трети път да се позволява това нещо.
Производителите питат кой ще поеме отговорност за скъсаната дига и непочистеното корито на река Чая.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР