Щетите от наводненията в област Монтана възлизат на над 40

...
Щетите от наводненията в област Монтана възлизат на над 40
Коментари Харесай

За над 40 млн. лв. са щетите от наводненията в Монтанско засега

Щетите от наводненията в област Монтана възлизат на над 40 млн. лева към този миг. Това заяви регионалният шеф Валери Димитров пред БНР.

По думите му всеки ден се получават документи от общините за провали, които се препращат към Комисията по бедствия и повреди.

Заявените вреди в община Монтана са към 15-16 млн. лева, за Берковица над 20 млн. лева, като с останалите общини цифрата евентуално ще набъбне до над 40 млн. лева за цялата област.

Министърът на околната среда и водите Юлиян Попов и неговият заместител Петър Димитров посетиха засегнатите региони в Монтанско.

Областният шеф е помолил за подпомагане Попов да бъде предадено в Министерския съвет да се акцентира най-много на предварителната защита от наводнения, която от десетилетия не е правена.

Към момента са обезпечени 28 хиляди лева за потърпевши от наводненията фамилии в община Монтана. За община Берковица са отпуснати 23 хиляди лв. и 3 хиляди лв. в община Чипровци. Екипите на обществените служби не престават с оценките по домовете.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР