Щетите от инцидента на гара Коньово са за около 280

...
Щетите от инцидента на гара Коньово са за около 280
Коментари Харесай

Щетите от жп инцидента на гара Коньово са за 280 000 лв.

Щетите от случая на гара Коньово са за към 280 000 лева, вагоните са застраховани. Това сподели Пламен Пешаров, шеф на „ БДЖ – Пътнически превози” ЕООД на съвещание на транспортната комисия в Народно събрание, съобщи БГНЕС.

Преди дни избухна пожар в бързия трен от София за Бургас на гара Коньово край Нова Загора. Запалил се беше третият вагон. Огънят е видян от транспортните чиновници при влизането на композицията в гара Коньово. Служителите са реагирали навреме, като незабавно са евакуирали хората от влака. Националният железопътен транспортьор обезпечи транспорт с рейсове за своите клиенти до Бургас.

Пешаров акцентира, че преносимият състав е минал през най-малко пет инспекции. Същата беше и позицията на зам.-министъра на превоза Велик Занчев – по събраните от него данни при тръгването си вагоните са били изправни.

Утре чиновниците от транспортния и локомотивния личен състав, които съумяха в точния момент да изтеглят 80-те пасажери и по този начин заобиколиха огромна покруса, ще бъдат наградени от управлението на БДЖ.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР