Щетите, нанесени от урагана Харви в Тексас, се оценяват на

...
Щетите, нанесени от урагана Харви в Тексас, се оценяват на
Коментари Харесай

Щетите от "Харви" може да достигнат 180 млрд. долара

Щетите, нанесени от урагана " Харви " в Тексас, се правят оценка на 150-180 милиарда $, разгласи през днешния ден губернаторът на южния американски щат Грег Абът, представен от " Ройтерс ".

Агенцията отбелязва, че тази сума може да е над 20 пъти по-голяма от 7.85-те милиарда $, които администрацията на президента Доналд Тръмп изиска в началото от Конгреса за справяне с последствията от бурята.

" Географският регион и популацията, наранени от този застрашителен вихър и наводненията, са надалеч по-големи от (онези, които пострадаха от урагана) " Катрина " (през 2005 година, когато) бяха нужни над 120 милиарда $ ", сподели Абът в изявление за телевизия Фокс нюз.

Пред същата американска медия, министърът на финансите Стивън Мнучин предизвести, че отпущането на помощ на потърпевшите от " Харви " региони може да бъде забавено, в случай че Конгресът не усили бързо оптимално допустимото ниво на държавния дълг на Съединени американски щати, съобщи още Ройтерс.

" Без повишение на тавана на дълга не съм спокоен, че ще дадем този месец пари на Тексас за възобновяване ", сподели Мнучин.

Това ниво на дълга ще бъде преминато до края на този месец, в случай че Конгресът не го усили, отбелязва " Ройтерс ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР