Щетите, които нелегалните кабелни оператори са нанесли за два месеца

...
Щетите, които нелегалните кабелни оператори са нанесли за два месеца
Коментари Харесай

ГДБОП недоумява защо няма интернет в някои градове, обект на акцията за пиратска телевизия

Щетите, които незаконните кабелни оператори са нанесли за два месеца на Нова телевизия, bTV и HBO, са за над 10 милиона лв.. Не е наранена доставката на интернет на доставчиците. Не са конфискувани конфигурациите за доставката на интернет. Това стана ясно от брифинг на ГДБОП.

Началникът на " Киберпрестъпления " в ГДБОП Явор Колев изясни, че цел на акацията е да се извадят на ярко операторите, които работят в сивия бранш и нанасят вреди на бюджета и авторското право.

Той недоумява за какво е спрян интернетът в някои градове и заподозря, че е нагнетяване на публичното напрежение против акцията. Отново антимафиотът акцентира, че обект на акцията не е била доставката на интернет, а разпространяването на незаконната телевизия.

Пет такива интервенции има ГДБОП през предходната година.

Ясно отчитане на опасността от този вид пиратство, изясни Колев. Нашата работа продължава, посочи той.

До пет години затвор се планува за нарушение на авторските права, а за данъчните закононарушения - до 8 години. Над 60 стратегии без уредени авторски права са популяризирани. От 1998 година антимафиотите работят по неуредени авторски права. Тогава всеобщо секторът е бил в сивата част.

Явор Колев акцентира, че концепцията с акциите е да се изсветли този бранш, тъй като нанася вреди на стопанската система.

Към момента няма пиратско лъчение на телевизионни стратегии в градовете Сандански, Петрич, Бургас, Кърджали, Гоце Делчев, Дупница и Кюстендил, стана ясно още от думите му. Интернет има в Петрич, Сандански, Бургас и Кърджали.

В четвъртък ГДБОП влезе в офиси на кабелния оператор " Кабел Сат Запад " в Кюстендил, Дупница, Благоевград и Гоце Делчев.

Вследствие на акцията огромна част от жителите на Гоце Делчев останаха без телевизия и интернет, което провокира митинг в града. Такива недоволства имаше и в други градове по страната.

Според юрист Емил Василев зад интервенцията на маскираните стоят корпоративни ползи.

Кабелни оператори заплашиха със съда в Страсбург след акцията на ГДБОП. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР