Щети за милиони и над шест декара изпепелени промишлени площи

...
Щети за милиони и над шест декара изпепелени промишлени площи
Коментари Харесай

Щети за милиони след пожара в месокомбината край Велико Търново

Щети за милиони и над шест декара изпепелени промишлени площи аргументи пожарът, който късно нощес лумна в един от най-големите месокомбинати във Велико Търново. Към този час огънят към този момент е овладян, макар че в региона към момента има тлеещи огнища. На място не престават да работят 13 пожарни автомобила. Специалисти са безапелационни, че няма заплаха от замърсяване на въздуха. Тепърва ще се обяснява каква е повода за пожара, само че една от версиите, по които се работи е тенденциозен палеж.

Велико Търново

Пламъците избухнали нощес към 18:30 ч. от товарна рампа в предприятието. Минути по-късно огнената буря превзела цялата поточна линия. Като по знамение по това време на място не е имало никой. Повече от пет часа лиши локализирането на пламъците, а над 40 пожарникари цяла нощ се бориха да овладеят огнената буря.
ст. комисар Красимир Кръстев - н-к РСПБЗНС: Оттук насетне правим довършителни погасителни дейности, тук - таме има огнища, които към момента се възобновяват, унищожаваме ги и ще останат през целият ден наши екипи да дежурят!
Постоянно се вършат и замервания на въздуха, като все още няма повишение нормите.
ст. комисар Красимир Кръстев - н-к РСПБЗНС: Горяха стиропори, битуми, смоли, доста компактен черен пушек, рисков нездравословен и това наложи действието на нашите чиновници с защитни средства, те са с въздушно дихателни апарати! "
От управлението о отхвърлиха коментар има ли причина някой съзнателно да подпали предприятието. Разследващите работят по няколко версии. Очаква се до края на деня да стартират и огледите на място.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР