Щедрата Америка! По 100 камиона с помощи на ден ще

...
Щедрата Америка! По 100 камиона с помощи на ден ще
Коментари Харесай

Щедрата Америка: По 100 камиона помощи на ден!

Щедрата Америка! По 100 камиона с помощи дневно ще вкарват Щатите в Газа.

Те са “уверени ”, че ще усилят броя на камионите с помощи, които влизат в Газа. Това става през контролно-пропускателния пункт Рафах с Египет. Те ще стигнат до към 100 дневно, съобщи Белият дом.

“Тази първа фаза, за която говорихме с израелците, се пробва да доближи до към 100 камиона дневно ”. Това съобщи представителят на Съвета за национална сигурност Джон Кърби. Той добави, че в неделя са минали към 45. “Убедени сме, че ще успеем да реализираме това през идващите дни. ”

Агенцията на Организация на обединените нации за палестинските бежанци (UNRWA) предизвести в понеделник, че лимитираният брой конвои с помощи, които влизат в Газа, е непълен. Нужни саповече за “безпрецедентните филантропични потребности ” на територията.

“Малцината конвои, които се пропущат през Рафах, са нищо спрямо потребностите на над 2 милиона души, попаднали в клопката на Газа ”. Това съобщи ръководителят на БАПОР Филип Лазарини пред Съвета за сигурност на Организация на обединените нации. Той засяга единствения граничен пункт сред Газа и Египет.

Според представителя на Организация на обединените нации Стефан Дюжарик в неделя през Рафах в Газа са влезнали 33 камиона с вода, храна и медицински консумативи.

Преди войната към 500 камиона с помощи и други артикули влизаха в Газа всеки ден

“Действащата система за допускане на помощи в Газа е ориентирана към неуспех. Това е неизбежно, в случай че не се прояви политическа воля за осмисляне на потока от доставки. Те тярбва да подхождат на невижданите филантропични потребности ”. Това съобщи Лазарини и прикани Съвета за сигурност да изиска неотложно преустановяване на филантропичния огън.

Той съобщи, че 64 негови сътрудници от UNRWA са били убити за малко повече от три седмици. Това е “най-големият брой филантропични служащи на Организация на обединените нации, убити в спор за толкоз малко време ”.

“Моите сътрудници от UNRWA са единственият лъч вяра за цялата Ивица Газа. Лъч светлина, до момента в който човечеството потъва в най-мрачния си час. Но те са на привършване на горивото, водата, храната и медикаментите и скоро няма да могат да работят ”. Това сподели швейцарско-италианският чиновник.

“Цялото население се обезлюдява ”, предизвести той.

Още вести четете в категория Свят.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР