Ще започнем с комплексен и системен анализ за липсата на

...
Ще започнем с комплексен и системен анализ за липсата на
Коментари Харесай

Малина Крумова обясни задачите на Държавна агенция Безопасност на движението по пътищата

" Ще стартираме с сложен и систематичен разбор за неналичието на понижаване на жертвите на пътя и настина да се стигне до понижаване на броя им. " Това сподели в изявление за bTV Малина Крумова, ръководител на новосъздадената Държавна организация „ Безопасност на придвижването по пътищата”.
Преди дни Министерският съвет дефинира за ръководител на новата организация Крумова, която последно беше зам.-министър на районното развиване. Властта взе решение за основаване на такава конструкция още август предходната година – след тежката автобусна злополука край Своге с 20 жертви.
Агенцията има няколко съществени функционалности. Една от тях е да събира информацията от всички ведомства и ще прави систематичен разбор.
" Безопасността на придвижването по пътищата е систематичен проблем, който се въздейства от доста фактори – държание на хората, качество на пътя, качество на колите. Отделни ведомства дават отговор за тези детайли – всяко едно от тях има пълномощия и функционалности, само че липсва систематичен подход”, изясни Крумова.
Според нея изказванието, че става въпрос за „ мега агенция” е спекулативно, тъй като в новото звено ще работят 39 души, дружно с ръководителя, които до момента са били на щат в други ведомства. Бюджетът на организацията за тази година е 2,9 млн. лева
На въпроса с какъв % се ангажира да бъдат понижени жертвите на пътя Крумова отговори:
" Нито една организация, нито една институция не може да се оправи независимо – със лични сили и средства, с толкоз сложен проблем като сигурността на придвижване по пътищата. За да се оправим с този проблем, са нужни координирани и взаимни дейности на всички институции, които дават отговор за обособените детайли, както и на обществото, бизнеса и университетските среди. Другата съществена функционалност на организацията е да бъде това свързващо звено – заварка сред всички институции и институциите и обществото. "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР