Ще започнем обзора с родния шампионат, защото каквито и определения

...
Ще започнем обзора с родния шампионат, защото каквито и определения
Коментари Харесай

Обзор на спортния уикенд - падариха дузпа на Левски, а вълците изядоха дяволите

Ще стартираме обзора с родния шампионат, тъй като каквито и избрания и прилагателни да му слагаме, с него си разполагаме. Лидерите в шампионата не позволиха изненади в този кръг, макар че " Левски " несъмнено не убеди с представянето си. В огромните шампионати също не се получиха съществени изненади.
Първа лига - Лудогорец мачка, " Левски " бие мъчно с несъществуваща дузпа, ЦСКА е лесна победа

Шампионът Лудогорец прегази Септември за най-големия си триумф през сезона, откакто наниза шест безответни гола във вратата на опашкаря в шампионата. По два гола за триумфа на разградчани вкараха Якуб Швиерчок и Марселиньо. Веднъж от дузпа, дадена за нарушаване на Георги Стоичков против Антон Недялков в наказателното поле в средата на първата част, се разписа Драгош Григоре. Крайното 6:0 оформи резервата Клаудио Кешеру (64`) с 18-тия си гол през сезона. От своя страна " Левски " мъчно победи слаб Верея, след подарена дузпа за " сините ". Първото полувреме завърши при резултат 3:1 за " сините ", а всичките попадения паднаха в границите на 11 минути - от 27-та до 38-та. Първо Давиде Марияни откри от несъществуваща дузпа след симулация на Серджиу Буш. Две минути по-късно Нуно Рейш си означи безразсъден автогол, откакто не съумя да уцели добре едно центриране отдясно и изненада Михайлов. През втората част двата тима си размениха по още 2 гола, като " Левски " получи правото да извърши втора дузпа. Тя също породи разногласия, тъй като пристигна след игра с ръка, която изглеждаше неумишлена и отблизо разстояние, само че пък спря рисков удар за " сините ". Повече дискусия провокира съдийското решение за изгонването на Гвазава от домакините , който получи втори жълт картон за играта с ръка, която изглеждаше неумишлена. Вторият в подреждането ЦСКА пък реализира относително лесна победа над намиращия се в рецесия тим на Берое. Това е първият дуел под управлението на Любослав Пенев, в който " алените " не позволиха гол . След този триумф тимът се върна на второто място и е на 5 точки зад Лудогорец и на 3 пред Левски. Това пък бе трета поредна загуба за Берое , който се показва доста нерешително напролет. Останалите тимове, които попълниха челната шестица в класирането преди началото на плейофите, са тимовете на Ботев (Пловдив) и Черно Море.
Серия А - Юве най-сетне загуби, Интер завоюва дербито с Милан
Традиционно с преимущество преглеждаме британската Висша лига и испанската Примера, само че през тази седмица в Серия А несъмнено беше най-интересно. В бясно дерби Интер продължи положителната си серия против Милан. " Нерадзурите " победиха с 2:3 огромния си противник и към този момент са на трето място с 2 точки пред " росонерите ", които останаха четвърти. Весино откри резултата в 3 минута, а Стефан Де Врай удвои в 51-та. Бакайоко понижи в 57 минута, а Лаутаро Мартинес означи от дузпа в 67-та. Мусакио оформи крайния резултат 18 минути прези края на дуела. По този метод „ нерадзурите” удължиха своята добра серия против градския противник. За последно Милан надви през 2016 година. Двубоят беше белязан от противоречива дузпа за Интер, с която " нерадзурите` поведоха с 3-1. В отсъствието на звездата Кристиано Роналдо, водачът Ювентус загуби за първи път през сезона. " Бианконерите ", които в 27 следващи турнирни мача не знаеха усета на провалянето, отстъпиха на Дженоа с 0:2 в дуела от 28-ия кръг на Серия А.Наставникът бе направил няколко промени и в защитния вал на отбора, които не се оказаха сполучливи с оглед резултата. Първото полувреме Юве нямаше нито един прецизен изстрел във вратата и Дженоа несъмнено повече заслужаваше да означи, а и съдията анулира дузпа за домакините, откакто употребява системата ВАР . Дженоа въпреки всичко вкара в 72-та минута, когато някогашният футболист на " остарялата госпожа " Стефано Стураро означи за 1:0. Десетина минути по-късно Горан Пандев осъществя втория гол в срещата. Поражението не е съдбовно за Ювентус, който остава със 75 точки и с цели 15 точки преднина на върха в класирането. Ужасяваща травма на Оспина помрачи успеха на втория Наполи против Удинезе. Успехът не пристигна елементарно за тима на Карло Анчелоти. Неаполитанците победиха с 4:2 и по този начин Наполи резервира вторто си място и към този момент има 60 точки, девет пред третия Интер. Още в седмата минута се стигна до неприятна обстановка, при която вратарят на домакините Давид Оспина, който излезе, с цел да пресече подаване към Иняцио Пусето, само че получи удар с крайник в главата си. Стражът обаче остана на терена, до момента в който не пристигна 44 минута от срещата, когато се свлече на земята и бе откаран неотложно в болница. Рома пък продължи отрицателната си серия и остана на 4 точки от зона " Шампионска лига ", след загуба от в гостуването си на Спал.
В Англия - " вълците " изядоха " дяволите " за Купата, Ливърпул не се предава в преследването на купата
" Вълците` от Уулвърхемптън изненадващо изхвърлиха Манчестър Юнайтед от ФА Къп. Домакините бяха по-добрият тим на терена през всичките 90 минути и закономерно реализираха влиятелна победа над своя противник. Новакът във Висшата лига продължи да бъде по-настоятелен в дейностите си и напъните му бяха възнаградени след точната намеса на Раул Хименес в 70-та минута. Шест по-късно един от най-активните на терена Жота в последна сметка ознаменува положителната си игра с гол в близкия ъгъл на аржентинския пазач на Юнайтед. В продължението на мача Маркъс Рашфорд върна едно попадение, само че то се оказа извънредно незадоволително за възпитаниците на Оле Гунар Солскеяр. Градският противник на Юнайтед Сити не последва грешката на „ алените дяволи “ и продължи напред след поврат и късна драма против Суонзи. „ Лебедите “ изиграха превъзходно първо полувреме и поведоха с 2:0 на надалеч по-именития си противник след головете от дузпа на Мат Граймс и Берсант Целина. През втората част обаче „ жителите “ съумяха да доближат до обрата, не и бе помощта на основния арбитър Андре Маринър . Бернардо Силва понижи след асистенция на влезлия като запаса Серхио Агуеро. Ливърпул се завърна на върха след сложен, само че скъп триумф над Фулъм. " Червените " не престават борбата за купата на Острова, като излязоха на първото място в класирането с преднина от две точки пред Манчестър Сити, които са с мач по-малко.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР