Ще започна направо. Възмутен съм от тези, за които свободата

...
Ще започна направо. Възмутен съм от тези, за които свободата
Коментари Харесай

Пандемията изисква доверие в институциите

Ще стартира напряко. Възмутен съм от тези, за които свободата на изрече им е по-голям от живота на съгражданите им. Когато лепиш етикета " популист " на ръководителя на Националния действен щаб за битка с ковид и шеф на Военномедицинската академия ген.-майор проф. доктор Венцислав Мутафчийски, създаваш съмнение към институцията, която се бори с рисковата за живота на възрастното потомство пандемия. По този метод накърняваш доверието в щаба и саботираш осъществяването на решенията, с които той се пробва да забави и овладее рецесията. Така, съзнаваш или не, създаваш опасност за човешки животи.

Намирам за изцяло несвоевременно още преди финансовото оразмеряване на ограниченията, които изпълнителната власт възнамерява, да задаваш въпроса " какъв брой средства е отделила страната ". Това е задача, чието решение на този стадий никой не знае. Защото незнайните през днешния ден са доста повече от уравненията, които би трябвало да се вземат решение. Още по-неуместно е натрапчиво да стоварваш отговорност за последствията от пандемията на премиера и на министрите му. Те без друго са натоварени с изключително задължение.

Тези две реакции ми демонстрират, че злополуките от 1990 и 1996 са забравени. За спасението се заплаща всяка цена . Да припомня, че последната от двете бе предшествана и съпроводена от грипна зараза (вирусите бяха H1N1 иH3N2) в 1995/1996.

Изправено пред рецесия, държавното управление работи, както е належащо. Създаде Националния действен щаб от най-компетентните и имащи престиж специалисти и им даде част от своите пълномощия да оферират решения, които незабавно извършва без да оспорва или слага по подозрение. Дава на Щаба непрестанно своето политическо доверие пред останалите институции и жителите, с което се пробва да направи решенията му по-ефикасни. Народното събрание приема препоръчаните му законодателни решения с консенсус, с което дава своя своевременен принос.

Тази политическа организация е единственият ни общ отговор против пандемията от Covid-19 19. Цивилизовано е в този тежък миг да засилим нейният престиж, доколкото това зависи от всеки от нас и да ѝ се доверим.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР