Ще запазим хибридното обучение и след отшумяване на пандемията, сподели

...
Ще запазим хибридното обучение и след отшумяване на пандемията, сподели
Коментари Харесай

Хибридното обучение доказа ефективността си


„ Ще запазим хибридното образование и след отшумяване на пандемията ”, показа Албена Кехайова, шеф „ Маркетинг и връзки ” на Американския университет в България
(снимка: персонален архив)

В бранша на образованието се следи тe нденция да се регистрират фактори, които преди не са били от първостепенно значение, като еластичност на предлаганите курсове, хибридно образование, съответен отговор на спешни обстановки, съобщи в изявление Албена Кехайова, шеф „ Маркетинг и връзки ” на Американския университет в България.

„ Отчитаме по-голям интерес към благоприятни условия, които се дават покрай дома, както и към сигурността в университетските градчета. Все повече младежи и техните родители чакат да получават освен безконтролен образователен развой, само че и здравно обслужване, съвещания, връзка с бизнес общността за обезпечаване на стажове и кариерна реализация ”, разяснява Кехайова измененията в просветителната среда в изискванията на пандемия.
още по тематиката
Хибридното образование потвърди успеваемостта си, като в същото време спомогна за контрола на епидемиологичната обстановка в кампуса, акцентира тя.

„ Смятам, че тези трендове ще се запазят и в бъдеще. В АУБ, да вземем за пример, ще запазим хибридното образование и след отшумяване на пандемията. Така студентите, които по разнообразни аргументи не могат да дойдат в кампуса в точния момент, няма да пропущат часовете си ”, добави Кехайова.

Университетът е вложил в ново техническо съоръжение и може да провежда уъркшопи, семинари и лекции, налични до по-широк кръг от хора. „ Така разширяваме опциите за свързване, географските ограничавания се размиват и предоставяме безграничен достъп до познание, препоръки и взаимопомощ ”, разясни маркетинг шефът на АУБ.

Създадената добра организация и надзор на ограниченията за наложителна отдалеченост, носенето на маски, измерването на температурата, рестриктивните мерки при осъществяване на срещи, стерилизация и други дават резултат и не се стига до съществено разпространяване на вируса в кампуса.

Много компании се сблъскаха с нови модели на работа, което предизвика интереса им към младежи, които със пресен взор биха могли да допринесат за нововъведения в работата, показа още Албена Кехайова. Според нея, все по-голяма част от фирмите се интересуват от необятен светоглед, еластичност и адаптивност – качества, които построява американското обучение в жанр „ liberal arts ”.

„ Критичното мислене, умеенето за решение на проблеми, търсенето на ексцентрични решения са изключително значими през днешния ден, когато статуквото е сложено под въпрос ”, заключи Кехайова.

Дистанционната работа даде още по-големи благоприятни условия за намиране на стаж. А бизнесите станаха много по-отворени и гъвкави в предложенията си и се възползваха от актуалните технологии, уточни тя.

„ Като се стартира от онлайн срещи, тиймбилдинги, виртуално кафе, до ръководството на планове. Наистина няма нищо по-хубаво от персоналния контакт, само че при предпочитание, добра работна нравственос и мотивация, работа се прави дейно без значение от местоположението ”, заключи Кехайова.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР