Ще задействаме свикването на Националния съвет по демография към Министерския

...
Ще задействаме свикването на Националния съвет по демография към Министерския
Коментари Харесай

След лошите данни от преброяването: Свикват Националния съвет по демография

Ще задействаме свикването на Националния съвет по демография към Министерския съвет, ще обсъдим съответни ограничения и ще ви ги предложим. Това сподели вицепремиерът и министър на стопанската система и промишлеността Корнелия Нинова пред депутатите във връзка тревожната статистика след преброяването на популацията.

" За първи път от 80 години сме под 7 милиона, намалели сме с 11 % или с близо 800 хиляди души за 10 години ", посочи Нинова. Каквото и да вършим, в случай че няма народ, няма смисъл да го вършим. Затова се обръщаме през днешния ден към вас - да обединим напъните си по тази тематика, добави тя.

Според нея въпросът не е за един парламент и не е единствено за този състав на Народното събрание и на Министерския съвет. " Това не е въпрос за един мандат и за политици едномандатници, а за държавници ", разяснява тя.

Корнелия Нинова прикани на всеки законопроект, който се гледа оттук насетне, да му се прави оценка на влияние върху демографската рецесия.

Да сложим начало на действителни дейности, които ще стартират да вземат решение най-тежкия въпрос - съхраняването на българския народ, сподели тя.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР