Ще внесем в прокуратурата документи за спечелени обществени поръчки за

...
Ще внесем в прокуратурата документи за спечелени обществени поръчки за
Коментари Харесай

Елена Йончева дава Дилян Добрев на прокурор

Ще внесем в прокуратурата документи за извоювани публични поръчки за над 50 млн. лева от компании, свързани с Делян Добрев, разгласи депутатката от Българска социалистическа партия Елена Йончева.

Като представител на парламентарната група на "БСП за България “ тя даде брифинг, на който разясни, че става въпрос за група компании, търговски сдружения, свързани между тях посредством акционери, съдружници шефове.

"В тях взе участие зетят на Делян Добрев. Същият заема мястото на Добрев в сдружение, откакто Добрев влиза в политиката. Тук става дума за документи за 50 млн. лева На компании и свързани лица, които източват голям общински запас “, разяснява пред Дир.бг Йончева.

Тя добави, че следствие на медии посочват по-висока сума и настоя прокуратурата да ревизира и публични поръчки за санирани блокове от юни 2017 година Йончева посочи, че става въпрос за 11 блока и обърна внимание, че 10 от поръчките са извоювани от компании, свързани със зетя на Добрев.

„ Настояваме прокуратурата да извърши инспекция за присъединяване на господин Добрев в сдружения в офшорни компании. Разполагаме с документи, че компаниите, които печелят големи публични поръчки в разнообразни браншове в Община Хасково, получават средства от сметки от офшорни компании “, добави депутатката.

Обвиненията на Елена Йончева към Делян Добрев предходната година доведоха до по този начин наречения Кумгейт. Тогава той отхвърли всички изказвания за назначения на негови близки, само че подаде оставка като депутат и водач на партията в Хасково. Лично министър председателят Бойко Борисов назова това честен акт, само че депутатите от ГЕРБ не одобриха оставката и по този начин Добрев остана в Народното събрание.

От Българска социалистическа партия пък сезираха Конституционния съд.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР