Ще внесем проект Великденската ваканция на депутатите да бъде отменена.

...
Ще внесем проект Великденската ваканция на депутатите да бъде отменена.
Коментари Харесай

Ива Митева: Ще внесем проект за отмяна на Великденската ваканция на депутатите

Ще внесем план Великденската почивка на депутатите да бъде анулирана. Това сподели ръководителят на 45-ото Народно заседание Ива Митева пред публицисти.

" Смятаме, че Народното събрание би трябвало да заседава. Става дума за два дни след празниците формалните и няма потребност Народното събрание да бъде в отмора. Още повече поради и този дълъг интервал, в който Народното събрание не заседава. Обсъдихме основаването на първите комисии. Това, което изрично считаме, че би трябвало да има Комисия по правни въпроси, Комисия по бюджет и финанси и може би Здравна комисия, защото това се постанова. Налагат се чувания, постановат се задаване на въпроси и приемане на съответните отговори ", съобщи още Митева.

Тя отговори и на въпрос дали има консенсус за промени в Изборния кодекс измежду парламентарните групи. " Това към момента най-малко аз не съм го коментирала. Ние през днешния ден имаме желание да внесем законопроекта за изменение и допълнение на Изборния кодекс. Надявам се да съберем поддръжка по доста от пунктовете в законопроекта. Те касаят региони чужбина, пощенското гласоподаване, отварянето на гласуването на българите в чужбина ", сподели Ива Митева.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР