„Ще внесем предложение за задължително броене на хартиените отрязъци от

...
„Ще внесем предложение за задължително броене на хартиените отрязъци от
Коментари Харесай

Възраждане внася предложение за задължително броене на хартиените отрязъци от машинното гласуване

„ Ще внесем предложение за наложително преброяване на хартиените изрезки от машинното гласоподаване и в случай че се види, че има несъответствия сред тях и протокола на машината, да се взима поради броенето на хартиените изрезки ". Това съобщи пред NOVA NEWS водачът на „ Възраждане” Костадин Костадинов.

По думите му: „ Очевидно е, че в случай че машината може да сгреши, 7-8 индивида няма по какъв начин да сгрешат”. " Възраждане ще създадат предлагането си, когато го планува парламенгтарната процедура, което може да е през днешния ден и в идващите дни.

Според Костадинов най-големите злоупотреби са ставали, когато се гласоподава с хартиени бюлетини, само че и процедурата с машините не е убедтелна.

Днес " Възраждане " ще предложи да се гласоподава още веднъж и текст за анулация решението на Народно събрание, с което се подвигна ветото над преговорния развой на РСМ. Той напомни, че предходната седмица са внесли това предложение да е 1 точка в дневния ред тази седмица. „ Председателят отхвърли да го допусне. На председателски съвет не е било разгледано”, уточни Костадинов.

Той призна, че не чака през днешния ден то да се гласоподава. И заключи: „ Доказано е към този момент, че тази коалиция сред Демократична България, Движение за права и свободи, ГЕРБ и Политическа партия няма да позволен сходна отбрана на националния интерес на България, защото те работят против националния интерес на България”.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР