Ще влезем в историята с вот на недоверие, в който

...
Ще влезем в историята с вот на недоверие, в който
Коментари Харесай

Вътрешният министър Валентин Радев нямал мотивация да говори за искания вот

Ще влезем в историята с избор на съмнение, в който няма никакви причини, Българска социалистическа партия избягаха от дебата. Това сподели ръководителят на групата на ГЕРБ Цветан Цветанов след края на парламентарното съвещание, в което нито той, нито вътрешният министър Валентин Радев взеха думата с цел да опровергаят претекстовете на Българска социалистическа партия в дебатите по вота на съмнение против държавното управление, което е за неуспех в областта на сигурността.

" Дори и Валентин Радев нямаше мотивация да приказва за претенции избор, тъй като не показаха нищо ", сподели Цветанов.

Престъпността пада, не се усилва

" Така се получи, че не ни дадоха думата да разбираем по време на дебата. Мотивите на госпожа Нинова са цялостни с популизъм – няма нищо навременно, нищо състоятелно ", сподели самият Валентин Радев, който откри мотивация да се отбрани отвън пленарната зала. Според него битовата престъпност не нараствала, както твърди Корнелия Нинова. " Аз имам графики, които демонстрират, че това не е правилно даже и освен когато ние сме били на власт. За 10 години какво се случва? Престъпността пада, не се усилва ", сподели Радев. Според него при грабежите наклонността също пада през последните три години, а не желал да показва " какво се случва, когато те са били на власт ".

Как по този начин ще назначим още 6 хиляди – ние ще банкрутираме бюджета

" Г-жа Нинова сподели, че 6 хиляди служители на реда трябвало да бъдат назначени, само че тя е тежко подведена от нейните специалисти и ще и обясня в този момент деликатно. Ние сме споделили, че ще назначим не по-малко от хиляда души с полицейски пълномощия и го направихме до Нова година. Сега сега са назначени 1700, а са напуснали 610. Тези 6 хиляди ще бъдат в допълнение подготвени служители на реда. И представете си - към 30 хиляди са тези с полицейски функционалности. Как по този начин ще назначим още 6 хиляди – ние ще банкрутираме бюджета на страната. Става въпрос, че ще назначим 6 хиляди, които са от свободните щатове. И тези елементи са описвани, не знам за какво тя не ги знае ", изясни Радев.

Когато бяха основани мутрите, Българска социалистическа партия участваха във властта

Когато бяха основани мутрите, Българска социалистическа партия участваха във властта, сподели Цветанов. Според него през 2008 – 2009 година Министерство на вътрешните работи е толерирало и създавало условия незаконните групи да действат дейно, когато закрили ГДБОП и я трансферирали като малко звено в Националната полиция. По време на държавното управление на Орешарски ГДБОП беше трансфериран в ДАНС. Според Цветанов ГЕРБ е структурирала системата по този начин, че да може да хващат незаконни групи. " Когато приказваме за пътна сигурност, по 1080 и 1100 индивида загиваха по пътищата на България ", сподели още Цветанов и добави, че през 2012 година починалите по пътищата са паднали до 600.

Цяла Европа ни хвали

Цяла Европа ни хвали, че България е единствената страна, която пази най-добре сухопътната граница, добави Валентин Радев. Той попита къде са мигрантите, за които Българска социалистическа партия приказва, че са пропускани през границата и сподели, че ГЕРБ са построили 200 км. ограда по границата, а Българска социалистическа партия - 30. Радев добави, че са повишили и заплатите на служителите на реда. Според него за бягствата от пандизите Българска социалистическа партия не са отчели наклонността през годините, а вадят единични случаи.

С претекстовете си за вота на съмнение Българска социалистическа партия демонстрираха, че в никакъв случай не могат да бъдат опция на днешното ръководство, съобщи Цветан Цветанов. Според него Българска социалистическа партия могат единствено да кажат на своите гласоподаватели: " Ние единствено се упражняваме, само че в никакъв случай няма да ни дадат основна роля ".

Докато Радев, Цветанов и депутати от ГЕРБ даваха конференция в коридорите на Народното събрание, Корнелия Нинова събра депутатите си пред тях.

За Българска социалистическа партия вотът е минал

" Вотът мина, тъй като нямаше глас от страна на ГЕРБ. Това сподели представителят на " Българска социалистическа партия за България " Елена Йончева ", откакто Българска социалистическа партия заеха освободената от ГЕРБ " трибунка ". Йончева сподели, че за първи път в историята на българския парламент при импортиран избор на съмнение депутатите от ръководещата партия не защитили своето държавно управление и министър не е дал отговор на обстоятелствата. " Това, че ГЕРБ не желаят или не могат да си защитят държавното управление, си е тяхна работа ", добави водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинов. " Г-н Цветанов се оплакал, че госпожа Караянчева не му дала думата. Да ѝ желае оставката. Тя приключи дебатите. За този път ли опозицията е отговорна, че 20 минути е излагала причини и те от самото начало си мълчаха ", съобщи Нинова.

Гласуването по вота на съмнение ще е в петък.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР