Ще видите на втория тур (...) Ще видите в неделя,

...
Ще видите на втория тур (...) Ще видите в неделя,
Коментари Харесай

Нинова нападна Радев и отказа да каже дали ще гласува на балотажа

" Ще видите на втория тур (...) Ще видите в неделя, както знаете моите гласувания се отразяват обществено ".

С тези думи пред бТВ отговори на въпрос дали ще гласоподава на балотажа на президентския избор, който ще се организира тази неделя.

Попитана дали Българска социалистическа партия към момента стои зад кандидатурата на Радев, тя отговори: " Членовете на Българска социалистическа партия са номинирали Радев в доста огромната си част и те са умни хора, с главите си. Така че – те вземат решение ".

" Аз го доведох на " Позитано " преди 5 години. И си припомням тогава съпротивата против него – и в Националния съвет и в структурите, и какъв брой мъчно... какъв брой старания положихме, с цел да стане президент ", спомни си тя.

Нинова беше запитана какво е развалило връзките сред нея и Румен Радев –разрив, за който се приказва от доста време, само че нито тя, нито той са потвърждавали. Лидерът на Българска социалистическа партия в оставка отговори:

" И през днешния ден на Изпълнително бюро ми зададоха въпроса сътрудници: " Абе, за какво по този начин? ". Нищо трагично не се е случило сред нас от това, което виждате обществено. Аз съм човек, който няма подмолни диалози, всичко си споделям непосредствено. Може би имаме разнообразни разбирания по някои въпроси. Аз не одобрих, когато президентът пристигна в Народното събрание и сподели: " Вие тука сте статуквото, смяната е извън на площада ". Ние не сме статукво. Тогава парламентарната група се напрегна, аз ги стопирах да не реагират ".

След това тя посочи, че с Радев имат " кардинални разлики " и " не е нищо персонално ".

Лидерът на Българска социалистическа партия в оставка сподели още, че Радев е подкрепял очевидно " Продължаваме промяната " и това прави групировката " президентска ". Тя добави, че няколко пъти е говорила с президента по този въпрос, само че отхвърли да каже той какво ѝ е дал отговор.

" Предупредих Радев и за това нещо - дано до момента в който Антон Кутев е представител на служебното държавно управление, да не показва обществено партийни позиции. Да пристигна (Кутрев- бел.ред) и да каже на Национален съвет, да пристигна при мен, ще си приказваме по всички въпроси, само че когато излезеш като представител на служебния кабинет и кажеш: " Искам оставката на управлението " – някак ангажира и служебния кабинет. Злепоставя президента по този начин, загрижено го споделих на Радев. Когато ми желае обществено оставката, ангажира служебния кабинет ", сподели тя.

Нинова сподели още, че " Борисов хранеше вътрешната съпротива в Българска социалистическа партия " и изясни, че това е ставало като някогашният министър председател е давал публични поръчки на социалисти. Тя отхвърли да каже съответни имена, само че акцентира, че " по времето на Борисов настъпи спорът ми с Георги Гергов ".

" Когато Борисов падна от власт, тази част (от Българска социалистическа партия - бел.ред) се реалокира към служебния кабинет. И в този момент са там, и по същия метод ", сподели Нинова.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР