Ще ви срещнем с един малък изследовател и пътешественик. Той

...
Ще ви срещнем с един малък изследовател и пътешественик. Той
Коментари Харесай

6-годишно момче от Велико Търново знае всички столици по света

Ще ви срещнем с един дребен откривател и странник. Той е от Велико Търново и въпреки и единствено на 6 познава целия свят, знае наизуст всички столици и градове по света, планини, реки и какво ли още не, а знанията му постоянно изумяват даже възрастните.

На 6 години Криско към този момент безусловно познава цялото земно кълбо, знае всички страни, столици, реки, планини. Ако планирате пътешестване, той може да ви сформира маршрут и да ви опише за най- забавните места, които може да видите без значение в кой град се намирате.

Всичко почнало като игра, описват родителите на Криско.

" Всичко стартира от една релефна карта на България, която беше от неговия батко, по този начин той прояви интерес в началото като играчка и с всяко пътешестване ние вземахме картата с нас, гледахме коя планина минаваме, коя река, кой град пресичаме. Започнахме да търсим коя е тази страна, тази страна, коя столица има и по този начин, доста пъти ставаме заран и той станал преди нас, вземал столчето и си гледа картата и се мъчи да си ги чете ", описа татко му Цветан Песаров.

" Той самият разпитва, той ни кара да му дадем тези познания, той пита какво има там, дали с цветя, дали с просвета, с какво е известно това място, той демонстрира този интерес ", добави майката Весела Игнатова.

Българска национална телевизия: Той изненадвал ли те е теб с някой въпрос?

" Доста пъти, да речем, в един ден научи пет-шест столици и аз просто бях изумен, че е научил толкоз доста неща за един ден ", изясни Жорко.

Криско е и буен странник.

" Искам да отида във Виена, с цел да видя виенското колело, да се возя на влакче, на аероплан ", показа той.

А на родителите му от дълго време не им се постанова да употребяват навигация.

" Доста постоянно пътуваме и той си гледа екранчето на навигацията за учебно заведение ", сподели татко му.

" За парка, за детската градина, и непрекъснато пита по коя улица минаваме, в случай че не е от първия път, от втория-третия запомня, свързва къде свършва едната, къде стартира другата, знае коя е успоредна, перпендикулярна, просто доста ученолюбив ", добави майка му.

Криско пожелава: Честит първи юни на всички деца, да бъдат доста здрави и безгрижни!

Репортер: Зорница Илиева
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР