Ще Ви разкажем за една сбъдната детска мечта. Павел Чилин

...
Ще Ви разкажем за една сбъдната детска мечта. Павел Чилин
Коментари Харесай

Двама руснаци построиха атрактивен минивлак

Ще Ви разкажем за една сбъдната детска фантазия. Павел Чилин и негов другар от село Уляновка, Ленинградска област, са построили минивлак.

Този мини-парен трен се движи по линия с дължина 330 метра. Тя се намира в двора на Павел Чилин в Уляновка.
Павел Чилин, дизайнер на минивлака: Бях на 10-11 години, когато за първи път видях сходен парен трен по време не пътешестване до Литва. И оттогава бленувам да имам подобен.
И по този начин, през 2011 година Павел и приятелят му - някогашният жп служащ Сергей Терехов, се захващат да осъществят детската фантазия на Павел. Работят с доста предпочитание, самообладание и... подръчни средства. В градежа се включва съвсем цялото село. Хората им носят материали, от време на време и оказват помощ.
Павел Чилин: Започнахме да строим локомотива бавно - направихме схема, обсъдихме всичко, изградихме идея. Направихме котле, след това бавничко и други детайли. Имаше и паузи, само че тази година се активирахме и го построихме.
Едно от огромните музи на Павел са теснолинейките, употребявани най-много по време на Първата международна война. Минилокомотивът е строен по тяхно сходство и се движи по релси, сред които дистанцията е 30 см. Возилото може и да наподобява малко, само че е практично - може да вози машиниста, както и разнообразни материали до по-отдалечените места в двора.
Павел Чилин: По проект ще приключим локомотива, ще го боядисаме. Ще създадем и вагон, дори по-добре два. А по-нататък мислим и за по-сериозни планове. Може би в някой парк да се построи по-дълга жп линия, няколко километра, да кажем. С туристическа цел.
Едно от най-любимите места на Павел е мостът с дължина 8 метра. Самоукият занаятчия на парния минилокомотив дава обещание да продължи да усъвършенства возилото и скоро то да носи наслада освен на основателите си.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР