Ще Ви кажа каква е истинската причина да не ни

...
Ще Ви кажа каква е истинската причина да не ни
Коментари Харесай

Ангел Джамбазки: Истинската причина да не ни приемат толкова дълго в Шенген е икономическа

Ще Ви кажа каква е същинската причина да не ни одобряват толкоз дълго време в Шенген.

Тя е икономическа. Политическите аргументи, които акцентираха сътрудниците, бяха оправданието на западноевропейските политици. Икономическата причина е, че за тези години, в които България и Румъния не са в Шенген, българският и румънският транспортен отрасъл, които са огромни за рамките на Европейски Съюз, понасят доста огромни загуби, закъснения, не могат да бъдат конкурентоспособни, стоят встрани, стоят извън. По този метод обаче тези вътре работят.

Това мнение изрази по време на спор в студиото на  в Страсбург евродепутатът и съпредседател на Вътрешна македонска революционна организация Ангел Джамбазки. Европейският парламент одобри резолюция, с която приканва до края на годината България и Румъния да се причислят към Шенген.

Това е част от политиката, каквато те постановяваха примерно за изземване на стопански активи и стопански интерес през пакета „ Мобилност “ – това беше същото. Измислиха си една причина, зад която просто желаеха да вземат бизнес. Така че, когато някой приказва за европейски полезности, дайте му този образец – 11 години стопански ползи се прекарват зад политически лозунги. Измисля се нещо като корупция, то постоянно и с съображение хваща публичното внимание и зад него се прекарват икономическите ползи, уточни той.

И дано единствено съпоставим какъв беше натиска и какво голямо двуличие има и в тази зала, и в институциите – какъв беше натискът България да се откаже да пази своите ползи в Македония, България да се откаже да пази човешки права в Македония и да даде „ зелена светлина “ за някакви процеси с РСМ. Която през вчерашния ден вкара в законодателството си яростен . Той е извънредно мракобесен, болшевишки, сталинистки, титовистки – цели да забрани българските сдружения. Толкова за европейската полезност, наречена „ независимост на сдружаване “, „ независимост на мнение “, „ независимост на самоопределяне “. Оттук нататък това не е Северна Македония – това е Северна Корея, съобщи изрично Ангел Джамбазки.

Мен в случай че питате, във връзка с защитата на границата може да се развие цяло настрана предаване. Аз там имам и мнение, и оферти, и ползи, само че това не е значимия въпрос. Пазим я задоволително добре, че да дава отговор на критериите. Какво може да се надгради, е друга тематика, разяснява още Джамбазки.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР