Ще успеят ли санкциите срещу Русия да изтощят Путин Според

...
Ще успеят ли санкциите срещу Русия да изтощят Путин Според
Коментари Харесай

Любимир Каримански: Ако бъдем въвлечени в конфликта, отиваме към военновременен бюджет

Ще съумеят ли глобите против Русия да изтощят Путин

Според Каримански задачата на Запада е да притисне Русия да избира дали „ да спре кранчето” или да има финансови средства. „ SWIFT системата, в случай че блокира няколко банки и те нямат опция да се разплащат в Русия, следва една верижна реакция на банки, които ще бъдат задръстени с претенции за кеш”, посочи той.

Председателят на бюджетната комисия изясни, че въпросът е, че не е ясно какъв брой са недекларираните запаси на Руската федерация. „ 630 милиарда са явните. Недекларираните има опция да бъдат проследени през страните, които биха подкрепили Русия”, добави той.

Каримански посочи, че изключването на седем съветски банки от системата SWIFT не е последна мярка. „ Ако трябваше да бъде такава, трябваше да бъде изключен целият SWIFT - всички банки. Това е крайното равнище, в което евентуално ще се премине, когато се спре кранчето на газа”, уточни още специалистът.

Visa и MasterCard блокираха съветски банки - какво следва?

Компаниите за обработка на картови заплащания MasterCard и Visa блокираха достъпа на голям брой съветски финансови институции до платежните им мрежи в следствие от глобите, наложени на Русия болести нашествието в Украйна.

„ Това значи, че всички тези банки, включени в тези две системи, не могат да се разплащат. Разбира се, картови схеми, които са отвън обсега на MasterCard и Visa, евентуално могат да действат към момента”, изясни той.

Икономическата обстановка в България

Каримански уточни, че дългът ни към 1 март понижава, в съпоставяне със същия интервал през предходната година. „ На база предходната година консолидираната фискална стратегия демонстрира доход за първите два месеца 697 млн., спрямо 24,3 млн. през предходната година. Разликата е голяма”, цитира данни той.

Експертът уточни, че няма по какъв начин да се мери резултатът от войната върху стопанската система. „ Един рисков модел с толкоз доста незнайни е неосъществим да обхване всичко това, което може да бъде ръководено. Страната е належащо да има. До този миг изисквам и не съм чул да имаме явен проект за непрекъсваемост на дейностите в България по време на война”, сподели Каримански.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР