Ще управляваме всичко с натискане на иконка на смартфонаСмартинките на

...
Ще управляваме всичко с натискане на иконка на смартфонаСмартинките на
Коментари Харесай

„Смартинки“ учат старите устройства на „нови номера“

Ще управляваме всичко с натискане на иконка на смарт телефона

Смартинките на Frolic Studio могат да оказват помощ на старите уреди елементарно да научат „ нови номера “ (снимка: Frolic Studio)

Живеем в свят, в който от ден на ден неща са свързани. Използваме „ умните “ си телефони, с цел да управляваме отдалечено разнообразни уреди в домовете и офисите – печки, перални, осветяване и всякакви други „ умни “ машинки. А какво вършат в същото време „ глупавите “ ни, остарели устройства?

Е, някои от тях можем да „ хакнем “, а други просто да подменим, само че най-новият план на Frolic Studio може да помогне на старите уреди елементарно да научат „ нови номера “. Идеята е задоволително проста…

Вместо да се заменят технологиите, които са по-остарели, свързани с облака устройства, наречени „ смартинки “, могат да оказват помощ за автоматизиране на някои задания от вида на конфигуриране на силата на звука на Hi-Fi усилвател или нареждане на музикалните осъществявания от грамофон, без човек да напуща комфортния си стол.

Комплектът от „ смартинки “ се състои от два дребни мотора, свързани с „ облака “, хъб и серия от устройства за натискане на нещо (снимка: Frolic Studio)

Може също по този начин отдалечено да се пренастройва остарелият термостат или да се вдигнат щорите на прозореца – единствено с едно натискане на икона на смарт телефона.

Комплектът от „ смартинки “ се състои от два дребни мотора, свързани с „ облака “, и серия от устройства за натискане на нещо, завъртане на нещо или осъществяване на други промени. Действия като натискане на бутон, завъртане на копче, дърпане на палче, пренасяне на плъзгач – всички те могат да се ръководят от смарт телефон приложение.

Може да се зададе и часови график и даже модулът да се интегрира с съвременни смарт-системи като Гугъл Home или Amazon Echo чрез IFTTT, разясняват от разработчика.

Мобилно приложение управлява смартинките, конфигурирани на всички места в дома (снимка: Frolic Studio)

Целият набор идва в комплект с централно устройство, което се свързва с интернет и служи като контролна подпора за всичките „ смартинки “, сложени на разнообразни места из дома. Конзолата може също по този начин да зарежда батериите, задвижващи моторчетата, а от Frolic дават обещание, че акумулаторите ще работят месеци наред с едно зареждане.

За момента планът за „ смартинките “ е в стадий „ доказателство на концепцията “, само че Frolic изследва интереса към основаване на комерсиална версия, която вероятно би дебютирала на пазара към края на 2019 г.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР