Ще участваме в търга за къщата на Яворов след като

...
Ще участваме в търга за къщата на Яворов след като
Коментари Харесай

Фандъкова обяви при какви условия общината ще купи къщата на Яворов

Ще участваме в търга за къщата на Яворов откакто бъдат уредени всички разногласия и възбрани за нея. Това сподели пред публицисти кметът на София Йорданка Фандъкова, написа Блиц.
 

„ Днес стартира първата обществена обмен за къщата на Яворов. Утре би трябвало да бъдат отворени предложенията “, означи Фандъкова. „ За мен къщата на Яворов е извънредно скъп културен и архитектурен обект в София, скъп за всеки софиянец и всеки българин. Затова бих желала да потвърдя нашето предпочитание, както и поддръжката от страна на държавното управление, за финансиране на присъединяване за закупуване на къщата на Яворов. Възложих юридически разбор на целия проблем, тъй като става дума за много сериозна сума - обществени средства, които не може да си позволим просто да блокираме “, съобщи тя.
 
„ Оказа се, че има няколко съществени казуса. Съществуват голям брой неясноти, които би трябвало да бъдат конкретизирани преди да се включим и да участваме в обществената обмен “, уточни столичният кмет. „ На първо място правосъдният спор, който докара до тази обществена обмен, не е приключил. Рискът за всеки възможен покупател, до момента в който не се произнесе Върховен касационен съд да реши дефинитивно случая, е голям “, посочи тя.
 
„ На второ място има още две вписани възбрани върху парцела, с изключение на тази поради която е оповестена обществената обмен “, добави Фандъкова, катo означи, че има поредност разминавания в документите за благосъстоятелност. „ Така че преди всичко би трябвало да се изчистят от притежателите всички тези въпроси, всички разногласия и възбрани би трябвало да бъдат дефинитивно уредени преди или най-малко по време на продажбата. Ние сме подготвени след изчистване на всички тези въпроси да участваме с финансовата поддръжка на страната в закупуването на тази къща “, съобщи Йорданка Фандъкова.
 
„ Нека да подчертая, че няма никаква заплаха къщата на Яворова да бъде надстроявана, престроявана, достроявана, тъй като тя е непокътната с проекта. Тя е изцяло предпазена и също така е обезпечено потреблението на частта за музей на Яворов ”, увери столичният кмет.
 
„ Бих желала да успокоя всички, че там няма метод да се случи нещо друго. Това несъмнено понижава и ползата към нея “, означи Фанъдкова. „ Не бих могла изрично да кажа дали няма да бъде забавна за някого, само че аз персонално считам, че всеки сериозен покупател би следвало да разсъждава като нас и да знае, че на първо време би трябвало да се изчистят всички противоречиви неясноти и тогава към този момент да може да се взе участие в търг “, разяснява тя.
 
„ Потвърждавам нашето предпочитание да придобием къщата на Яворов, само че единствено при ясни условия. Не можем да купуваме котка в чувал. Трябва да са изяснени всички въпроси “, съобщи кметът на София.
 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР