Ще трябва да видим много ясни политики, много конкретика, яснота

...
Ще трябва да видим много ясни политики, много конкретика, яснота
Коментари Харесай

Политологът Хр. Панчугов: Кабинет на малцинството не е обречен

" Ще би трябвало да забележим доста ясни политики, доста конкретика, изясненост към лицата, които ще осъществят тези политики и към хоризонта, който се търси с сходен жанр държавно управление “, добавя той пред БГНЕС.

Вторият е, че би трябвало да се разчита на не чак толкоз устойчиво болшинство, колкото на двустранното договаряне и предоговаряне на политическата поддръжка към този вид политики.

„ Очевидно ще би трябвало да се вършат отстъпки в името на някакви огромни цели. Това непрекъснато изпитание ще изисква непрекъснато водачество и затова не се е случвало в България. Става дума за кабинет на малцинството “, съобщи анализаторът.

Според него такова държавно управление не наподобява толкоз обречено, колкото ни се коства. То може да откри поддръжка измежду българското общество за избран вид политики, които са свързани със опасността, пред която е изправена България поради войната в Украйна, с обективните стопански процеси и действителните ежедневни проблеми, които би трябвало да се вземат решение.

„ Такава поддръжка освен може да бъде открита в българското общество. Тя може да бъде задоволително постоянна, с цел да обезпечи прекосяване през този временен интервал. Преминаване, което да даде на политическите играчи да осмислят своите тактики и да даде опция да се проведат едни естествени избори, които да произведат доста по-устойчиво и устойчиво болшинство към този момент на база на действително реализирани резултати “, съобщи Панчугов. Ако вместо това забележим повече от същото, това ще значи, че отиваме на избори при започване на идната година.

Кабинет на малцинството в най-хубавия случай може да остане на власт в границите на идната година до локалните избори. Ако това държавно управление сътвори един логичен дневен ред, това може да докара и до мотивация за гласоподаване на база на действителни измерими резултати, а не на някакви внушения, с които се борави сега.

„ За страдание, главните политически обединения не престават да работят с тези внушения. Те не могат да си дадат сметка, че пренасилването и работата с полуистини и политически внушения основава една извънредно нездравословна политическа среда, която по-скоро ще води до радикализация и отбиване на гласоподаватели, в сравнение с опцията да забележим осмислено присъединяване и от там опция за постоянни болшинства оттук насетне “, предизвести Панчугов.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР