„Ще трябва да бъде опазена коалицията – и то не

...
„Ще трябва да бъде опазена коалицията – и то не
Коментари Харесай

Ивайло Мирчев: Коалицията е стабилна въпреки споровете за БНБ и парите за пътища

„ Ще би трябвало да бъде опазена обединението – и то освен до края на годината. Причината е не просто тъй като се тормозим от избори. Но не е моментът за страната да има нови избори, въпреки да не се тормозим от тях, както към този момент показахме. Поради тази причина това, което зависи от Демократична България – ще създадем всичко допустимо да се държим като зрял сътрудник. Времената са тежки”. Това съобщи в студиото на „ Здравей, България” депутатът от " Демократична България " Ивайло Мирчев, разяснявайки прогнозата на Тошко Йорданов, че обединението няма да издържи до края на годината.

По думите му нападките сред сътрудниците не наподобяват добре в профил. „ Не всички сътрудници се държим по този начин. Някои от нас се пробват да се държат зряло. Но това, което се случи с Българска народна банка е срамно. Важно е кой ще бъде отпред на институцията, само че има доста по-важна тематика – инфлацията и скокът на цените. Времето, което отделихме в диспути и публичното внимание, с цел да си приказваме за това какъв бил Каримански и за какво нямаме обща кандидатура – трябваше да го отделим за това да определим кои са енергийно небогати и по какъв начин ще подпомогнем хората. Трябва да се държим като държавници и да реагираме на това нещо”, акцентира той.

Според него съдружните сътрудници би трябвало да излязат с обща кандидатура за началник на Българска народна банка. „ Върху новата обща кандидатура не би трябвало да пада и грам съмнение”, безапелационен е Мирчев.

Той разяснява и обстановката с парите за пътищата. „ Става дума за над милиарда лв., които не са насъбрани от в този момент, а още от времето на ръководството на ГЕРБ. Безспорно има свършена работа, част от компаниите са си свършили работата. Това, което Демократична България предлага е доста значимо, само че не се одобри в Правната комисия. Предложихме да се заплати 100 % от парите за лятно и зимно разчистване. Останалата част от парите ги плащаме, само че в случай че компаниите поемат 6-годишна гаранция върху ремонтните дейности”.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР