Ще тръгне ли Мая Манолова да става кандидат за кмет,

...
Ще тръгне ли Мая Манолова да става кандидат за кмет,
Коментари Харесай

Кметът Мая Манолова

Ще тръгне ли Мая Манолова да става претендент за кмет, няма ли да тръгне? Този не толкоз екзестенциален въпрос в последно време се позавърта из бедния авугстовски информативен поток, откакто се върти от време на време от няколко месеца насам.
На всевъзможни въпроси по отношение на бъдеща кандидатура Манолова не дава отговор директно – нито с " да ", нито с " не ". Което си е нейно право – има си период докога се одобряват кандидатури, може и в последната минута да каже какво ще прави. Ако не каже, значи е ясно – няма да се цели в кметското място.
Относно състоятелността на възможната кандидатура на Манолова обаче усещане ми направиха следните нейни думи, изречени през днешния ден, 07.08.2019 година, пред утринния блок на Българска национална телевизия: " Показала съм, че решенията ги вземем не под напън ".
Наистина ли, г-жо Манолова? Това значи, че когато бяхте народен представител в 42-рото Народно заседание, напълно непринудено сте подкрепили Делян Пеевски да стане началник на ДАНС. Или не сте – тъй като, в случай че е имало напън и закани, повече мога да схвана. Само че в случай че си е непринудено, тогава към този момент схващане няма – никакво!
Когато заемаш обществена служба, доста би трябвало да внимаваш какво правиш и да си наясно, че даже едно твое деяние може да те провали. Доброволната поддръжка за Делян Пеевски е изключително показателно леке върху всяка политическа биография. Защото тя демонстрира доброволна подготвеност да се наведеш в сгода отвън тази на народа!
Манолова е доста шумна – и като е съпротива, и като е ръководеща. Само че за служба като кмет на София с изключение на звук, трябват и резултати от шума. Ако тя се кандидатира, спомнете си какъв звук е вдигала и какъв е резултатът от него за повече от ден обратно – тъй като като не помним, просто сме обречени да повтаряме. По-точно – да ни повтарят!
Ще кажете тогава - а какъв да е кмет тогава? Изберете си сами - нали това е смисълът на демокрацията! Да носиш отговорност за решенията си! Да ги вземаш на база осведоменост, разбор какво може да стане, в случай че решиш по един метод и какво може да стане, в случай че вземеш друго решение. Това е и смисълът на живота, който по този начин сполучливо беше заличаван 45 години, че към този момент още 30 години не можем да го възстановим.
Автор: Ивайло Ачев
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР