Ще търся по-голяма подкрепа. Има много предизвикателства, много задачи. Нямах

...
Ще търся по-голяма подкрепа. Има много предизвикателства, много задачи. Нямах
Коментари Харесай

Емил Димитров: Ще направя всичко възможно за Перник

" Ще диря по-голяма поддръжка. Има доста провокации, доста задания. Нямах и един час откогато съм застъпил и министър председателят ми разпореди нови задания - до се включа към екипа, който е за министър Нанков, за господин Караниколов, рецесията в Перник да се търси решение, да вляза в елементи и да окажа подпомагане по линия на нашето министерство ", сподели за Българска национална телевизия в първото си телевизионно изявление след избора му за нов екоминистър Емил Димитров.

Той съобщи, че ще направи всичко допустимо за Перник. Димитров е подготвил отчет за това какви пари могат да се провиснал на града по избрани стратегии.
Емил Димитров: Може да се направи доста за града, само че би трябвало и от тях избрана самодейност, не да чакат наготово.
Той изясни, че язовирът, който зарежда Перник с питейна вода, го има от 50 години и той е предопределен за жителите. В следствие е изработен различен язовир, от който да се зарежда индустрията. В началото на 2000 години е преминато към използването на питейна вода от бент. " Студена ".
Емил Димитров: Този язовир постоянно е стигал. Сега обаче не са разчели вярно равнищата и водата внезапно не стигна.
Той беше безапелационен, че не желае да опълчва служащите от " Стомана " и жителите на Перник. Димитров изясни, че водата, получена в завода, е платена и тези пари са били употребявани за града.

 Ирена Соколова: Не е правилно, че съм забавила въвеждането на воден режим в Перник Ирена Соколова: Не е правилно, че съм забавила въвеждането на воден режим в Перник
Не е правилно, че поради изборите не съм позволила въвеждането на воден режим в община Перник. Това декларира в позиция до медиите Ирена Соколова, някогашен об...

Новият екоминистър изясни, че проблемите в страната са доста. Вече се подписват решения и се правят инспекции. Над 5000 площадки за депониране на първични материали би трябвало да бъдат тествани.

С първата си заповед като министър той е командировал чиновници от Пловдив, упълномощил ги е за взимането на инспекция, проби, лицензи, разрешителни, както и проби от боклуци, разположени в Старозагорско.

Новият екомиситър изясни, че страната ни е изнесла 8 000 тона отпадък, а сме внесли десетократно по-малко. Според Димитров би трябвало има по-добър надзор. Механизмът, когато се внасят отпадъци, без значение от какъв генезис, би трябвало да се промени напълно, счита той, само че посочи, че въпреки всичко ние сме подвластни от Европейски Съюз.
Емил Димитров: Като цяло, да си заявил едно, да гориш друго, да тровиш хората, това не може да се случи. Не инцидентно прокуратурата е направила огромна инспекция.  Спецакция в екоминистерството поради язовирите и италианския отпадък Спецакция в екоминистерството поради язовирите и италианския отпадък
Проверка на спецпрокуратурата и Министерство на вътрешните работи се прави в Министерството на околната среда и водите. Достъпът до постройката за жители и компании обаче не е огран...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР