Ще танцуваме ли?“ е въпросът, на който със сигурност ще

...
Ще танцуваме ли?“ е въпросът, на който със сигурност ще
Коментари Харесай

Калина и Радина – в ритъма на психологията, икономиката и летния стаж

„ Ще танцуваме ли? “ е въпросът, на който сигурно ще получите позитивен отговор, в случай че го зададете на девойките, с които те срещаме по-долу – Калина и Радина. Двете дружно танцуват общо 31 години – съвсем през целия си умишлен живот. Ако пък ги съберете на едно място, могат да ви посвирят и на три разнообразни инструмента – пиано, китара и укулеле.

Приликите сред двете не свършват дотук. Това, което ги събира сега, е стажантската стратегия на Lidl. Именно тя ги връща вкъщи през лятото, с цел да работят по радикално разнообразни планове – Радина в региона на логиката на психиката, а Калина – в областта на цифровите съглашения.

Радина в мозъка на Фреди Меркюри

Интересът ѝ към логиката на психиката се появява още в гимназията, където има страховит преподавател по този предмет. После схваща, че дядо ѝ е изучавал военна логика на психиката и се е занимавал с асортимент на фрагменти. Така нещата си идват на мястото. В момента учи „ Психология “ в Манхайм, Германия.

„ Винаги ми е бил любопитен вътрешният свят на хората към мен и съм се опитвала да си обясня техните дейности и държание. Или може би неумишлено съм желала да наподобявам на дядо “, споделя Радина. Като стажант в Lidl планът ѝ е обвързван с въвеждането на психометричен тест в подбора на фрагменти. Това е инструмент, който може даде количествена оценка на човешки качества като просветеност, личностни характерности, мотивираност, креативност.

„ Когато е направен качествено, той може да бъде всесилен прийом за приемане на значими данни и може да предскаже какъв брой положителни резултати ще показва претендентът “, споделя 20-годишното момиче.

 Радина Славова Лидл

Избира стажа в Lidl, тъй като желае да приложи на процедура научената в университета доктрина.

„ Исках да натрупам опит, да опозная другите кариерни благоприятни условия за един психолог и да видя дали подборът и корпоративната среда са нещо за мен “, споделя тя.

Още при посрещането схваща, че не е сбъркала с избора. „ Не се притеснявай от неточности “ и „ няма глупави въпроси “ са измежду първите неща, които чува и които няма по какъв начин да не ѝ подействат успокояващо. Другото, което също ѝ харесва, са хуморът и непринудената връзка, които открива в компанията. Има обаче и още един мощен тласък, който я кара да избере стаж в родината вместо в Германия.

„ Много желая да се прибера. Коренът ми е бездънен и си ме дърпа назад. Не мога да си показва цялостен живот да бъда чужденец и да не съм си вкъщи “, признава Радина.

Затова и в случай че я помолите да ви се показа, първото, което ще каже, е, че е софийско чедо с огромна обич към столицата. Питаме я и в чий разум желае да влезе – в този на Фреди Меркюри, дава отговор. „ Интересно ми е да съпреживея неговото търсене на еднаквост, разкриване и приемане на себе си, както и какъв е бил мисловният развой при писане на велики песни като Bohemian Rapsody и Love of my Life “.

Калина – сред стопанската система и изкуството

Когато приказваме за Калина, е мъчно да се каже кое надвива – танците или точните науки. Макар да танцува от дребна, от ранна възраст е съдбоносен и пътят ѝ към стопанската система. Още в учебно заведение е с профил математика и география.

„ Никога не съм била почитател на точните науки, само че за сметка на това доста ми се отдават. Майка ми е академик, а татко ми – инженер. Може би поради това не съм се замисляла да потегли в друга посока. Изразявам себе си посредством изкуството, само че точните науки надвиват в професионален проект “, споделя Калина.

Затова и не учудва, че когато би трябвало да си избере компетентност в университета, избира да учи „ Икономика, бизнес и обществени науки “ във Виена.

 Калина Колева ЛИДЛ

Задачата ѝ като стажант в Lidl е да усъвършенства процеса по сключване на цифровите търговски съглашения сред търговците и доставчиците. За задачата всекидневно приказва с снабдители от разнообразни страни и обмисля способи, с които да направи процеса по-ефективен.

„ За мен стажът в Lidl не е просто опит в професионална среда, а една специфична стратегия, която се надгражда всяка година, събира най-подходящите претенденти и им дава скъпи познания от света на бизнеса “, споделя тя.

Още в първия ден най-голямо усещане ѝ вършат хората – „ екипът прави всичко допустимо, с цел да сътвори едно незабравимо прекарване за всеки един от нас “.

Признава обаче, че не стопира да търси допирните точки сред стопанската система и изкуството и не мисли, че едното изключва другото. „ Мечтая някой ден да съчетавам потребното с приятното и да стъпя в областта на музиката, модата или малкия екран като икономист “, споделя 19-годишното момиче.

Ще танцуваме ли?

Разбира се, единствено им дайте жанр. И това обаче не е лесна задача, тъй като описът със стилове, които Калина и Радина могат да танцуват, е много дълъг – балет, съвременни танци, латино, национални танци, хип-хоп, contemporary и джаз.

Калина танцува от детската градина, към този момент към 15 години. Започва с съвременни и латино танци, след това национални танци, балет и по този начин стига до днешната ѝ обич – хип-хопа и уличните танци. Част е от танцова групировка, с която вземат участие в доста надпревари и печелят не една премия.

За Радина пък може да се каже, че е почнала да танцува още преди да проходи. В продължение на 16 години танцува балет, contemporary и джаз. Има толкоз награди от надпревари, че в даден миг стопира да ги брои. Ориентировъчно знае, че са над 100 медала, най-малко двойно повече дипломи и към десетина купи. От скоро прави и идната крачка – преподава contemporary и джаз. Така намира още един метод, по който да се свързва с хората и да поддържа връзка без думи с тях.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР