Ще „светне“ ли Бургаският Небостъргач?Мъките на гражданите, причинени им от

...
Ще „светне“ ли Бургаският Небостъргач?Мъките на гражданите, причинени им от
Коментари Харесай

Акценти от седмицата

Ще „ светне “ ли Бургаският Небостъргач?

Мъките на жителите, породени им от изгърмелият преди десетина години строителен балон „ Първи български Небостъргач “, стартират в Бургас от банкрутиралата строителна компания „ ГМ Строй “, са на път да намерят някаква компенсция. Назначеният от съда синдик Владимир Вакрилов цели осем пъти прави опити да разпродаде незавършените парцели на затъналото в задължения сдружение, с цел да покрие разноските по въвеждането на постройката в употреба. Най-сетне се е появила някаква мъждукаща вяра за стотиците фамилии, които са били изкушени от красивите обещания, за дом насочен към небето и са вложили не малко средства за реализация на фантазиите си.

Цената на илюзорната непоклатимост ще нараства

Александър Маринов

Българският политически живот е давал не един впечатляващ образец на силата на любовта към властта и обвързваните с нея облаги. За нея са били подготвени на всичко – погазвали са предизборни обещания, поругавали са партийни стратегии, сключвали са обединения с доскоро смъртни врагове. Търпели са нетърпими унижения и са забравяли непростими обиди.

В този смисъл продължаващото парадоксално съдружно общуване на така наречен Обединени патриоти не е чужд феномен. Ако има нещо ново, това е по какъв начин трите обединения и техните водачи съумяват да оцеляват в кратера на вулкан, изригващ лава от нетърпимост и ненавист.

Радан Кънев: Боя се, че направихме неверния компромис

Представителят на "Демократична България " в Европейския парламент Радан Кънев не поддържа кандидатурата на Урсула фон дер Лайен за ръководител на Европейската комисия, макар че принадлежи на фамилията на ЕНП. Той авансово беше декларирал позицията си и беше заречен, че ще изясни своя негативен избор пред своите гласоподаватели и обществеността, откакто мине гласуването.

Цветанов единствено с един апартамент, приходите на Пеевски понижават

Комисията за противопоставяне на корупцията и лишаване на нелегално добитото имущество разгласява на уеб страницата си декларациите за имотното положение на заемащите управнически постове. В информацията попадат данни за финансовото положение, недвижимото имущество, приходите и отговорностите на президента, премиера, министрите от кабинета, народните представители, евродепутатите, кметове и други, заемащи обществени длъжности.

Доскорошният заместник-председател на ГЕРБ Цветан Цветанов е заявил жилището си от "Артекс " и е показал, че е добит посредством подмяна и 100 000 лв.. Записал е също и двата жилището с две паркоместа, които е заменил за този в постройката "Летера ". Цветанов не е заявил налични пари по банкови сметки и влогове.

Уолстрийт посегна и на фризерите

Бизнесът на хладилните хранилища, оценен на 6 милиарда щ. $, към този момент не е за дребни риби. Той е овладян от институционални вложители, напиращи да задоволяват потребностите на хранителни колоси от ранга на "Юнилевър " и "Нестле ". В резултат някои от по-дребните клиенти, в това число производители на замразени кучешки храни и на комбуча (бел. ред. - напълно натурална напитка за здраве, с извънредно високо наличие на пробиотици и на други здравословни аминокиселини), са застрашени да бъдат изхвърлени на жегата.

Съхранението на артикули в хладилни хранилища е бизнес ниша, която играчите от Уолстрийт дълго пренебрегнаха.

Бюджетният недостиг се усилва с 1.82 милиарда лева поради договорката за F-16

Правителството усилва бюджета на Министерството на защитата с 2.1 милиарда лв.. Това планува смяна в Закона за държавния бюджет, признат от кабинета на изключително съвещание в понеделник. Промените се вършат поради покупката на осем нови изтребители F-16 Block 70. Предстои договорите с Вашингтон и актуализацията на бюджета да бъдат прегледани от Народното събрание. Съответните текстове към този момент са импортирани в деловодството на Народното събрание.

Окончателно - тол системата се отсрочва за следващата година

Народното събрание одобри на второ четене промени в Закона за пътищата, с които се отсрочва въвеждането на тол системата до 1 март 2020 година По принцип първичният проект бе тол системата да проработи на 16 август. После бе заложен период ноември-декември.

С препоръчаните от ГЕРБ текстове се анулира задължението на пътната организация да доставя товарните коли с нужните бордови устройства, посредством които ще се подава информация за изминато разстояние. Тази активност да се прави от частни компании. Ефектът от това упражнение е, че нови 2% от приходите от тола ще отидат за доставчиците на данни.

Частните капитали и доларите на Уолстрийт изтласкват дамите от бизнеса с канабис

Когато 61-годишната Нанси Уайтман основава своята компания за хранителни артикули, съдържащи марихуана (бел. ред. - главно тетрахидроканабинол или THC, употребен за възстановителни и медицински цели) Wana Brands, което се случва преди десетилетие в Боулдър, щата Колорадо, легалният бранш е относително диверсифициран и на него преобладават локални прохождащи компании. За това помагал фактът, че банките от Уолстрийт и институционалните вложители странели от лекия опиат, страхувайки се да не бъдат свързани с вещество, към момента неразрешено от федералното държавно управление. "Беше прелестно игрално поле с еднакъв достъп за всички - мъже, дами, всеки, който прояви интерес ", спомня си Уайтман.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР