Ще стоим на палатките най-рано до Коледа. Може да сме

...
Ще стоим на палатките най-рано до Коледа. Може да сме
Коментари Харесай

Майките на деца с увреждания: Ще стоим на палатките най-рано до Коледа

Ще стоим на палатките най-рано до Коледа. Може да сме шепа хора, само че сме мощна шепа хора. Не желаеме повече празни обещания.
Това обявиха майките на деца с увреждания от самодейността “Системата ни убива” на следващия си митинг довечера пред Министерски съвет, съобщи кореспондент на .
Обещанията нито ни хранят, нито ни топлят, безапелационни бяха протестиращите. Те приканиха хората, които минават в близост, да се спрат най-малко за 15 минути при тях, с цел да се опитат да схванат справедливите им претенции.

На митинга в поддръжка пристигнаха музиканите от джаз секцията на БНР, както и студенти, които са приели идеята на майките, омбудсманът Мая Манолова, и хора от разнообразни краища на страната.
“Не сме обиграни в маневрите на политиката, с цел да вършим най-хубавите ходове. Единственото оръжие, което имаме, са майчините сълзи. В нашите фамилии доста се плаче, тъй като живеем с болката всеки ден. Затова не можем да спрем борбата, не можем да спрем да се борим за децата си”, обявиха протестиращите.
Припомняме, че макар подписаният през вчерашния ден проект със периоди за приемането на новите закони за персоналната помощ и за хората с увреждания, майките заявиха, че митингът продължава и ще упорстват настояванията им да бъдат признати от депутатите.
Управляващите поеха и политически ангажимент доникъде на декември двата законопроекта - за персоналната помощ и за хората с увреждания - да бъдат признати в пакет от Народното събрание. На 17-и октомври се чака държавното управление да утвърди и внесе в Народното събрание оспорвания досега Закон за хората с увреждания.

От януари следващата година хората с увреждания ще получават финансова помощ, обвързана с линията на беднотия, вместо интеграционни добавки, съобщи по-рано БНР. От април ще стартира правенето на сложни самостоятелни оценки на потребностите. От септември пък част от хората с увреждания ще имат право на персонална помощ до 168 часа на месец.
По време на митинга пред Министерски съвет майките зададоха и въпрос на премиера Бойко Борисов за какво е забавил промяната в обществената сфера и го приканиха да пристигна при тях и да поеме отговорност.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР