Ще стихнат ли огромните вълни през последните две седмици, които

...
Ще стихнат ли огромните вълни през последните две седмици, които
Коментари Харесай

Синоптикът Виктория Георгиева с лоша прогноза за бушуващото море и трагичния инцидент с децата на варненския вълнолом

Ще стихнат ли големите талази през последните две седмици, които стреснаха летовници по цялото крайбрежие и в комбиниране с мъртво неспокойствие убиха към този момент десетки? Новините не са изключително обнадеждаващи.

Не се чака вълнението на морето да намалее в околните няколко дни, сподели за дежурният синоптик от секцията на Национален институт по метеорология и хидрология във Варна Виктория Георгиева, представена от Канал 3.

По думите й сега вълнението е в границите на 2-3 бала и най-малко до неделя морето ще си остане бурно. Огромните талази от предходната седмица пък са били с неспокойствие 4 бала, което е по-рядко събитие, само че не и извънредно - най-малко веднъж-два пъти на летен сезон се следи такова, изясни още метеорологът.

Предварителната прогноза сочи, че вълнението ще стихне чак към 25 август.

Това обаче е дълъг интервал от време за прогнозиране на морското неспокойствие, тъй че нещата могат бързо да се трансформират, предизвести синоптичката.

По принцип морето през август постоянно е бурно и народът го е споделил от дълго време - че след Преображение то към този момент не е същото и се обръща. Така че, синоптиците са безапелационни - в случай че желаеме спокоен плясък на морски талази, би трябвало да изберем юли и началото на септември, когато нормално морето е по-спокойно.

В коментар на нещастието при Варненския прибой, където вълна отнесе и умъртви две деца по време на разходка , синоптичката изясни, че даже вълнението да е по-слабо, камъните на вълнолома са рисково и рисково място за разходка. Това е по този начин и тъй като вълните се разрушават в камъните с огромна мощ, и тъй като постоянно са мокри и човек може да се подхлъзне на тях.

Тялото на едно от децата бе отнесено на 50 метра във вътрешността в морето , а другото дете към момента се търси, а точно в камъните пък се нарани един от водолазите, който взе участие в избавителната акция.

Какво ще е времето по дни и часове може да видите в рубриката на БЛИЦ, в която ви осведомяваме в действително време какви са климатичните условия в страната

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР