Ще стане ясно кой е виновен за трагичния инцидент, при

...
Ще стане ясно кой е виновен за трагичния инцидент, при
Коментари Харесай

Адв. Людмил Рангелов: Виновните за случая със загиналото от токов удар момче няма да се разминат с глоби

Ще стане ясно кой е отговорен за трагичния случай, при който дете почина след токов удар на улица в столицата. Също по този начин би трябвало да е ясно и че това зависи от качествената работа на проверяващите органи в този миг.

Това разяснява в " Денят стартира " юристът Людмил Рангелов.

Според него, ЧЕЗ би могла да понесе имуществена отговорност, гражданска отговорност. Общината също би могла да носи отговорност, в случай че има отношение към другите позволения по въвеждането в употреба на обекта, във връзка с проектирането, построяването и по-късно употребата на това електрическо оборудване, в това число и кабела.

" Най-малка възможност има болничното заведение да понесе някаква отговорност, тъй като въпреки и обектите да се намират на нейна територия, тя няма отговорности да управлява механически по какъв начин се експлоатира обектът ", изясни юристът.

Небрежност и небрежност - най-вероятно такова ще си остане обвиняването съгласно него, правно регламентирана активност, представляваща източник на нараснала заплаха.

Може да се търси и отговорност за някакъв тип съпричинителство.

" При този тип закононарушения по принцип - разнообразни злополуки, при които формата на виновността е несъобразителност единствено без значение може да бъде съпричинителство, то не може да бъде в съучастничество, то е единствено при умишлените закононарушения. Така че може да се търси виновност на цяла верига от физически лица, чиито дейности са предизвикали по някакъв метод този резултат ", разяснява адв. Рангелов.

Според него, виновниците не може да се разминат единствено с санкции.

" Ако върнем времето обратно към толкоз коментирания шадраван на площад " Славейков ", тогава наказването беше до 5 години отнемане от независимост. Сега самият текст на закона от 1 до 6 години не разрешава към този момент санкции. Може да бъде условна присъдата - да речем отнемане от независимост за период до 3 години и отсрочено осъществяване на наказването ", добави юристът.

Този жанр закононарушения са сложни за следствие, тъй като съответните дейности на другите лица не са експонирани, както при умишлените закононарушения и би трябвало да се работи доста деликатно, посочи Рангелов.

" Може би би трябвало да се направи няколко пъти оглед, тъй като в процеса на събиране на доказателства се открива потребността за изясняване и на други обстоятелства. Да се бърза, не е продуктивно ", безапелационен беше той.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР