Ще спечелят доставчици, които решават конкретни проблемиИнтересът към системите за

...
Ще спечелят доставчици, които решават конкретни проблемиИнтересът към системите за
Коментари Харесай

Градските IoT решения пред устойчив ръст

Ще завоюват снабдители, които вземат решение съответни проблеми

Интересът към системите за умния град се повиши внезапно през предходната година

Пазарът на технологии за интернет на нещата (IoT) в градовете ще нараства с двуцифрени темпове в околните години. Към 2026 година приходите на доставчиците в тази област ще доближат $62 милиарда, спрямо $25 милиарда през 2017-а, което значи средногодишен растеж от 11%, предвижда ABI Research.

Докато умните броячи и системите за видеонаблюдение дават най-големи благоприятни условия за увеличение на приходите, като сегменти с най-голям растеж в околните години се обрисуват зарядните станции за електрически автомобили, интелигентните решения за ръководство на отпадъците, датчиците за положението на околната среда, системите за мъдро паркиране и уличното смарт осветяване.
още по тематиката
Интересът към системите за умния град се повиши внезапно през предходната година, само че ABI Research не разгласява данни за 2016 година, с цел да се оцени точният индикатор на растежа.

Ключови решения за умните градове се явяват платформите Cisco Kinetic for Cities, InterDigital Chordant, PTC ThingWorx, Microsoft CityNext, Huawei OceanConnect, Nokia Impact, Nvidia Metropolis, Verizon NetSense (Sensity), Siemens MindSphere, IBM Watson IoT, SAP Leonardo и Amazon AWS IoT.

Според анализаторите, на пазара за умни градски технологии ще завоюват фирмите, които са способни да вземат решение съответни проблеми, а не просто да оферират концепции за реализация в неопределеното бъдеще.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР