Ще снимат части от сцени за английски телевизионен филм край

...
Ще снимат части от сцени за английски телевизионен филм край
Коментари Харесай

Снимат английски сериал на Асеновата крепост

Ще снимат елементи от подиуми за британски ефирен филм край Асеновград. Националният монумент на културата „ Асенова цитадела “ ще се трансформира в снимачна площадка за ден. Продукцията е под формата на екшън сериал, само че към този момент не се издава заглавието ѝ.
Снимките по кино лентата ще продължат през целия ден. Сериалът не е исторически, нито е обвързван с Асеновата цитадела или културното завещание на Родината ни. До момента не излиза наяве дали в него ще вземат участие световноизвестни кино артисти. Крепостта, извисяваща се високо над Асенoвград, се превъплъщава в ролята на феодален палат.
„ Всички действия по снимането на кино лентата са съобразени, според Наредбата за запазване на историческото и културното завещание. Сключен е контракт с продуцентите и имаме позволение от Министерството на културата. Не съществува заплаха от нарушение целостта на обекта. “, увери пред Actualno.com Димитър Кирков - шеф на Общинско дружество „ Туризъм “ към Община Асенoвград, под чиято настойчивост е националният монумент. Към момента фотоси по британската продукция текат в Старинен Пловдив и Братската могила. Утре заран /21.10.17/ екипът се придвижва и нарежда на Асеновата цитадела край Асеновград. Поради тази причина през целия ден обектът ще бъде затворен за гости.
„ Временното прекъсване на туристическия поток към паметника на културата няма да докара до загуби. “, безапелационен е Кирков. Напротив, съгласно контракта, удоволствието за снимачния ден тук ще коства на продуцентите сумата от 1 800 лв.. Средствата ще бъдат ориентирани по сметката на Община Асеновград и регистрирани като доходи за Туристически информативен център.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР