Ще си свършим работата. Ще бъдат повдигнати обвинения срещу министър

...
Ще си свършим работата. Ще бъдат повдигнати обвинения срещу министър
Коментари Харесай

Иван Гешев: Повдигаме обвинения срещу министър Боил Банов. Най-сериозната мафия е политическата

Ще си свършим работата. Ще бъдат повдигнати обвинявания против министър Боил Банов. Това е обвързвано с построяването на небостъргач наоколо до монумент на културата
Това съобщи основният прокурор Иван Гешев в директно включване от кабинета му онлайн за изявление на Нова телевизия.

" Няма да депозирам оставка, тъй като си правя работата. Няма недосегаеми, има упрекнати министри и олигарси. Който върви по криви пътища - ще падне внезапно. Няма проблем да влезем и в Министерски съвет, стига да има доказателства за това. Ако някой си мисли, че у нас има кралско семейство и династия, то доста се е объркал. Единственият човек, който не може да бъде разследван, е президентът, до момента в който не се произнесе Конституционният съд ", съобщи още Иван Гешев.

" Най-сериозната мафия е политическата. Не се преценяват дейностите на прокуратурата с дейностите на политиците. Какво приказват политиците няма значение. Истината е, че българската прокуратура работи по невиждан метод. Независимо дали става дума за висши полицейски чиновници или човек с прякор Черепа. Нашата работа е да си вършим работата и няма да се съобразяваме с българските политици и олигарси. Ние ще прекъснем връзката сред тях, тъй като тя ни държи в беднотия и в мизерия ", сподели още той.

По думите му разрешенията за претършуване на Президентството са от неделя.

" Всеки би трябвало да си реши дали е обикновено това да се случва - да получаваш неподписано решение на арбитър, дали е вярно да лобираш, дали е вярно да се оказва друга логистична помощ, дали е вярно да имаш в чантата документи с гриф " секретно ", разяснява публикуваните от прокуратурата информации за следствията, които се водят.

" Не е вярно да се нарушава законът. Докато аз съм прокурор, това няма да се случва ", отсече още той.

На въпрос дали ще има обвинявания Гешев съобщи, че това се прави по преценка на наблюдаващия прокурор.

Що се отнася до дейностите на президента през вчерашния ден по време на митингите, Гешев съобщи, че те са тъжни. " Той се подреди измежду хората, които нападат прокуратурата, това е линия, сложена от Иван Костов. Той може да прави каквото реши, негова преценка е. ", счита Гешев.

На въпрос за доказателствата против Бобоков той съобщи, че няма да ги разяснява, тъй като това са в компетенциите на наблюдаващия прокурор. „ Обвиняемият Бобоков би трябвало да отговори на други въпроси, а точно за какво са заровени хиляди тонове отпадъци. Има такива заровени отпадъци до Червен бряг, до Кремиковци. “, съобщи основния прокурор.

" Прокуратурата ще поеме своята персонална отговорност за битката с престъпността, тъй като ние знаем, че това е в името на нашите деца и на нашето бъдеще. Тази страница на безотговорност и на недостижимост би трябвало да се затвори и България да бъде още веднъж мощна ", отговори Гешев на въпрос дали прокуратурата се употребява за политически репресии.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР