Ще си позволя да бъда малко по-рязък. Смятам, че действително

...
Ще си позволя да бъда малко по-рязък. Смятам, че действително
Коментари Харесай

Денков: Радев не защитава българските интереси

„ Ще си разреша да бъда малко по-рязък. Смятам, че фактически с този си акт президентът по никакъв метод не пази българските ползи. Защитава непознати ползи. Смятам, че това е непозволено и не трябваше да се прави. “

Така министър председателят Николай Денков разяснява пред български публицисти в Брюксел сезирането от страна на Румен Радев на Конституционния съд. Държавният глава прибягна до тази стъпка поради таксите, които държавното управление ни наложи върху транзита на съветски газ през България.

„ Това е срещу ползите на България. Може той би пази ползите на други страни – Русия, Унгария, Сърбия, не знам “, сподели Денков.

Цялата информация за дейностите на българските управляващи е изпратена до Европейската комисия. Денков е разговарял по въпроса с еврокомисаря по енергетиката Кадри Симсон. Това е станало преди началото на Европейския съвет – срещата на върха на Европейски Съюз в Брюксел, в която министър председателят съставлява България.

„ В Европейска комисия преглеждат информацията, която сме им изпратили. Ако имат някакви мнения, ще ги изпратят. Но никой не е споделил, че тази такса не е правомерна “, посочи Денков.

За него напълно предстоящо парламентарната комисия е отхвърлила ветото на Румен Радев върху закона за либерализиране на енергийния пазар за битовите консуматори. 

Премиерът бе помолен да разяснява и настояването на Делян Пеевски да му рапортува за контактите си с енергетиците.

„ Ако господин Пеевски има някакви интензивности, питайте него. Аз ще си работя по разпоредбите. Ако има някакъв въпрос, ще давам отговор както се изисква, в период. Това е методът институциите да си приказват една с друга “, отговори той.

И добави, че срокът за отговор не се дефинира от това, което е изискал Пеевски. В случая съгласно Денков става дума за 14 дни.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР