Ще си потърсим правата по съдебен път от областния управител

...
Ще си потърсим правата по съдебен път от областния управител
Коментари Харесай

Община Добрич ще съди областния управител за пропуснати ползи в размер на 920 000 лева

Ще си потърсим правата по правосъден път от регионалния шеф Красимир Кирилов за пропуснати изгоди в размер на 920 хиляди лева Това сподели кметът на Добрич Йордан Йорданов по отношение на върнатата разпоредба от регионалния шеф за локалните налози и такси. При направената консултация станало ясно, че локалните управляващи в София, Варна, Пловдив, Бургас също са приели наредбите си без оценка на въздействието, само че не са върнати от техните регионални шефове. Кметът се надява, че върнатата разпоредба не е политическо решение в година на избори, защото това се отразява и на хората.
След вероятно продобиване на правосъдния спор общината няма да може да прави корекции на размера на локалните налози и такси, а страната ще би трябвало да възвърне вредите, уточни Йорданов. По данни на зам.-кмета по финансовите въпроси Елка Димова локалните налози и такси за МПС са по най-ниските ставки, заложени в закона. Към момента са събрани едвам 8% от налозите от годишния проект, а при таксите този дял е 4%.
Actualno.com писа още в края на февруари за вредата от 920 000 лева за общинския бюджет вследствие на върнатото решение. Тогава от локалната власт обясниха, че данъчната акция през предходната 2018 година е стартирала на 19 януари и тогава до 15 март постъпленията от налог за МПС са били 478 874 лева, от налог за недвижими парцели – 273 724 лева, а от такса за битови боклуци - 986 478 лева, като в тези суми се са включени остарели вземания.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР