Ще сезираме европейските институции - АПИ се опитва да прикрие

...
Ще сезираме европейските институции - АПИ се опитва да прикрие
Коментари Харесай

Елена Йончева: АПИ се опитва да прикрие случая с проверка на пътищата в независима лаборатория

Ще сезираме европейските институции - АПИ се пробва да прикрие случая с инспекция на пътищата в самостоятелна лаборатория.

Това сподели евродепутатът от Българска социалистическа партия Елена Йончева по време на конференция в централата на партията, съобщи  „ Фокус “.

„ Нашата среща през днешния ден е обвързвана с извънредно значима тематика за качеството на българските пътища и автомагистрали. АПИ се пробва да прикрие случая с инспекция в самостоятелна европейска лобаротория на българскит епътища и автомагистрали, строени и ремонтирани последните пет години. АПИ намерено се подиграва с българските гласоподаватели. До този миг АПИ отхвърля да даде позволение за взимане на отвесни проби на ядки на българските автомагистрали и пътища и тяхното даване в самостоятелна европейска лаборатория. Вместо позволение да бъдат взети сходни проби, АПИ ни среща с плановете на тези точки. Тези планове са нужни едвам откакто имаме резултати от пробите. Тези планове са нужни откакто имаме позволение. В противоположен случай те са безполезни. Ние нямаме подозрение, че по документи нашите пътища, строени последните пет години са в съвършено положение “, сподели още Йончева.

Новоизбраният евродепутат уточни, че по документи всичко е съвършено, както и пътят в Своге. По думите й лабораторните проучвания ще покажат дебелината и обособените пластове на пътната настилка, потреблението на несъответствуващи материали и равнището на сцепление.

„ АПИ изиска от нас да предоставим нашите специалисти. Няма закон, който да планува това. Ние сме изцяло, че предоставяйки имената на нашите специалисти, те ще бъдат подложени на цялата машина за заплашване, с която разполага ГЕРБ. Ще сезираме европейските институции за метода, по който се укрива информация от българския поданик и българския гласоподавател и от българските народни представители “, добави още Йончева.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР