Ще сезираме Европейската комисия за неспазването на правилата на общия

...
Ще сезираме Европейската комисия за неспазването на правилата на общия
Коментари Харесай

Росен Плевнелиев: Сезираме ЕК, ако „Фолксваген“ избере Турция за завода си

Ще сезираме Европейската комисия за неспазването на разпоредбите на общия пазар от Турция, съобщи някогашният президент Росен Плевнелиев, който е член на борда „ Аутомотив Клъстър България “, във връзка евентуалното решение на немския тръст „ Фолксваген “ да построи цех в южната ни съседка, а не в България.

„ Сезираме Европейската комисия в полза на всички от Европейски Съюз. Турция не е член на Европейски Съюз, само че като член на общия пазар би трябвало да се придържа към разпоредбите на общия пазар, а не го прави “, сподели той на откриването на самодейност „ Тийноватор “, която се организира за втора поредна година.

„ Очевидното неспазване на правата на общия пазар би трябвало да докара до наказания. От една страна концернът „ Фолксваген “ умишлено се облагодетелства от великодушната оферта на президента Ердоган, само че тази великодушна оферта не подхожда на разпоредбите на пазара и концернът „ Фолксваген “ знае, че това е по този начин. Въпреки това се обогатява “, сподели експрезидентът.

„ Дори последно разбирам, че цифрата, която Ердоган е заречен на концерна „ Фолксваген “ да закупи непосредствено коли от бъдещата фабрика, не е 40 хиляди, ами са поръчали 100 хиляди автомобила. При една минимална цена от 25 хиляди евро за този тип автомобил „ Фолксваген “. Това значи индиректна, само че дотация от турската страна от 2,5 милиарда евро. Би следвало да е проблем, тъй като Турция не е член на Европейски Съюз, само че е член на Митническия съюз, Турция е член на общия пазар. Като член на общия пазар Турция би трябвало да се придържа към разпоредбите на общия пазар, а не го прави. И дава обещание великодушни дотации както откри за добре. Това би трябвало да се приключи “, сподели Росен Плевнелиев.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР