Ще се завихри торнадо от социални протести, защото бизнесът е

...
Ще се завихри торнадо от социални протести, защото бизнесът е
Коментари Харесай

Манолова: Борисов остави бизнеса на произвола, предстои да се завихри торнадо от социални протести


Ще се завихри торнадо от обществени митинги , тъй като бизнесът е оставен на произвола, а имаше великодушни обещания от Борисов. Икономическите ограничения на Борисов за превъзмогване на рецесията след пандемията от ковид са отчайващо закъснели и имат избирателен привкус. Борисов не желае да помогне на хората и на бизнеса, а желае да си купи изборите.

Това съобщи ръководителят на Гражданската платформа „ Изправи се.БГ “ Мая Манолова в „ Седмицата “ по Дарик радио.

Всеки ден оставане във властта на Борисов е нездравословен и рисков за българските жители, добави Манолова.

Попитана за Гражданската платформа „ Изправи се.БГ “, тя уточни, че платформата ще взе участие в изборите и няма да става партия. На въпрос кои ще са й сътрудниците, Манолова отговори, че това са към този момент оповестените й сътрудници от дясното политическо пространство – ДБГ и „ Волт “, както и Социалдемократи и придвижването на Татяна Дончева.
Това е моделът нашето обединяване за локалните избори в София – леви и десни, партийни и безпартийни, се сплотиха в борбата против мутрите. Изправихме се фронтално против Борисов в София, ще го създадем и в този момент, на идните парламентарни избори в цялата страна. Това, което ни сплотява е, че сме демократи и не желаеме корупцията да е първа политическа мощ, уточни още тя.

Манолова добави, че Борисов и неговият кръг ще се съпротивляват до последно на оставката в боязън им от проверка и правдивост. Има още за крадене и това ги държи, сподели още Манолова.

Всеки, който ще взе участие в парламентарните избори, да съобщи ще се коалира ли с Бойко Борисов. „ Изправи се.БГ “ няма да се коалира нито с ГЕРБ, нито с „ Обединени патриоти “, нито с Движение за права и свободи. Движение за права и свободи са третият явен за всички български жители, само че официално прикрит, участник във властта. Те наедно с патриотите и ГЕРБ разпределят порциите, сподели тя на въпрос би ли се коалирала с някой от актуалното болшинство.

На този въпрос би трябвало да отговорят и Христо Иванов, Корнелия Нинова, Слави Трифонов, Цветан Цветанов и всички, които ще се явят на изборите, безапелационна бе Манолова.

По думите на Манолова европейските институции научиха за кюлчетата злато, чекмеджетата, записите, къщата в Барселона и това няма по какъв начин да се замете. Тежкото съмнение на Европа, че министър председателят взе участие в скица за пране на пари, няма по какъв начин да се прикрие, сподели тя.

Ще има проверка по какъв начин са изхарчени парите за икономическите ограничения след ковид. Теглят се нови 5 милиарда лева дълг, като не е ясно дали ще стигнат до жителите и бизнеса или до трапезата и чекмеджетата на властта, добави тя.

На въпрос за извличането на майките на деца с увреждания от „ Системата ни убива “ от Народното събрание преди два дни, Манолова съобщи, че жителите не са жители и имат право да влизат в Народното събрание.

Караянчева и Борисов считат, че Народното събрание е частна компания, а НСО е частна защита на тази компания. Това, че за Караянчева и за ГЕРБ е по-важно и по-удобно да не виждат хората с увреждания и да няма жители в Народното събрание, е срамно държание за ръководителя на най-високата българска институция, добави тя.

Заедно с оставките на Борисов и на Гешев, желаеме и оставката на Караянчева. По надлежния ред ни беше позволено присъединяване в съвещанието на Комисията по енергетика за високите сметки за парно и хаоса с тях. Не еднократно сме взели участие в съвещания на тази комисия, само че в последния миг Караянчева се е разпоредила да не бъдем позволени. Това беше трета такава заповед в границите на една седмица, откакто два пъти не бяхме допускани и до съвещанията на Правната комисия, на които се разискаха измененията в Изборния кодекс, сподели Манолова.

Тя акцентира, че с признатите тази седмица промени в Изборния кодекс машинното гласоподаване се обезсмисля.

ЦИК продължава да не афишира социална поръчка за доставка на машините и ще се скрият зад това. От „ Изправи се.БГ “ ще желаяме среща с белгийското посолство, тъй като в Белгия организираха няколко избора с машини и имат нужния брой, сподели Манолова.
В студиото на Дарик радио Манолова поддържа и идеята за донорство на стволови кафези, разпространявана от Българския указател за донори на стволовите кафези, който се поддържа в Александровска болница и Българско съдружие „ Лимфом “.

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР